Για το αποψινό ντέρμπι με την Ισπανία (12/8 – 22:00), το οποίο ανοίγει και την αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των Σκοπίων για την Εθνική ομάδα των Παίδων, μίλησε στο επίσημο site της ΕΟΚ ο Λευτέρης Λιοτόπουλος, ο οποίος στάθηκε τόσο στο πνεύμα ομαδικότητας που διέπει την εν λόγω φουρνιά όσο και στον ενθουσιασμό που κυριαρχεί στις τάξεις του συγκροτήματος του κόουτς Ζιάγκου. 

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Είναι το πρώτο μας ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ανυπομονούμε όλοι. Είναι μια τεράστια εμπειρία για εμάς και μια ευκαιρία να γίνουμε ακόμη καλύτεροι σε πολλούς τομείς. Είναι κάτι που το είδαμε και από τα φιλικά. Έχουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα κόμη και πιστεύω ότι κάθε μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι και μέσα από τις προπονήσεις, αλλά και μέσα από τους αγώνες. Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά και αυτός είναι ο τρόπος για να τα καταφέρουμε.

Αυτό που κρατάω από τα παιχνίδια αυτά δεν είναι η μεγάλη νίκη. Κρατάω τις εμπειρίες που κερδίσαμε. Είναι κάτι από το οποίο μπορούμε να πάρουμε πολλά, να πατήσουμε πάνω σε αυτές και να δέσουμε ακόμη περισσότερο ενόψει της συνέχειας.

Σίγουρα είναι κάτι που μας εκφράζει και το οποίο υιοθετούμε. Έχουμε την ίδια φιλοσοφία. Παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Είναι και ο μοναδικός τρόπος να πάει μπροστά η ομάδα. Να παίζουμε όλοι για την ομάδα και ο κάθε παίκτης για τον εαυτό του. Έτσι δεν μπορείς να προχωρήσεις.

Ναι, εννοείται πως είδαμε Εθνική Ομάδα. Στο δωμάτιο, βάλαμε το παιχνίδι! Είναι ο μεγαλύτερος στόχος, το μεγαλύτερο όνειρο. Κάθε παιδί θέλει να βρίσκεται στην Εθνική Ομάδα. Είναι ο απώτερος στόχος και το να φέρεις το εθνόσημο η μεγαλύτερη τιμή».