Στο ελληνικό μπάσκετ γίνεται ο κακός χαμός με φόντο τις εκλογές της ΕΟΚ και οι καταστάσεις που βιώνει το άθλημα είναι κυριολεκτικά για γέλια και για κλάματα. Το νέο επεισόδιο παίχτηκε όπως είναι γνωστό στο Πρωτοδικείο.

Εκεί 21 Σωματεία φέρονται να ζήτησαν να οριστεί ως προσωρινή διοίκηση στην ΕΟΚ η νυν διοίκηση της Ομοσπονδίας και να πάει το μπάσκετ με αυτή στις εκλογές στις 23 Μαΐου.

Ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα (29/3) ότι η νυν διοίκηση της Ομοσπονδίας, μεθόδευσε… παραμονή της και παρουσίασε Σωματεία που ζητούσαν να οριστεί ως προσωρινή διοίκηση μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 23 Μαΐου, ουσιαστικά η νυν διοίκηση!

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε για «απόπειρα εκτροπής». Λίγο μετά και ένας άλλος εκ των υποψηφίων της ΕΟΚ ο Παναγιώτης Φασούλας εξαπέλυσε μυδρους και μίλησε για «νεκρανάσταση».

Το μενού συμπληρώθηκε με την επίσημη δήλωση του άλλου υποψηφίου για την προεδρία, του Άγγελου Παπανικολάου, ο οποίος έκανε ολομέτωπη επίθεση στον Βαγγέλη Λιόλιο.

Το νέο σίριαλ ξεκίνησε από το περίφημο αίτημα των 21 Σωματείων για τον ορισμό της νυν διοίκησης, ως… προσωρινή μέχρι τις εκλογές.

Στο έγγραφο που κατατέθηκε ως μέλη της «προσωρινής διοίκησης» ζητείται να οριστούν εκείνα της υπάρχουσας διοίκηση δηλαδή, οι Γιώργος Βασιλακόπουλος, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, Αριστείδης Γολέμης, Ευάγγελος Γαλατσόπουλος (αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, ως πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ) κτλ.

Σε ό,τι αφορά τους εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΟΚ, έχει μείνει στην παλιά σύνθεση καθώς εκτός των κ.κ. Γαλατσόπουλου- Δουβή, αναφέρεται ο κ.Μήλας (του Προμηθέα). Που μετά τις νέες εκλογές του ΕΣΑΚΕ έχει αντικατασταθεί στη θέση αυτή από τον Παναγιώτη Τριαντόπουλο (εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού).

Το επίμαχο έγγραφο:

Λίγο μετά όμως, έσκασε κι άλλο θέμα. Ο Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας, ο οποίος φερόταν να είναι ένα από το 21 Σωματεία που ζητούσαν να παραμείνει μέχρι της εκλογές η σημερινή διοίκηση της ΕΟΚ με την… ταμπέλα όμως, της προσωρινής διοίκησης, δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση και τόνισε ξεκάθαρα ότι: «Δεν παρείχαμε ποτέ εξουσιοδότηση για ορισμό διοίκησης Πρωτοδικείου από τη νυν διοίκηση της ΕΟΚ»!

Έτσι το τοπίο θόλωσε κι άλλο, η κατάσταση συνέχισε να μυρίζει μπαρούτι και στην μέση βρίσκεται το δύστυχο το μπάσκετ που όλα τα ‘χε όπως το τσουνάμι με τον Covid-19 και τώρα του έτυχε κι αυτό…