Πίσω στη πατρίδα, βρίσκονται οι Δημήτρης Ιτούδης, Δημήτρης Πρίφτης, αλλά και όλοι οι Έλληνες προπονητές που είχαν «αποκλειστεί» στην Ρωσία λόγων των μέτρων για τον κορονοϊό.

Οι «εγκλωβισμένοι» Έλληνες γύρισαν πίσω στην Ελλάδα σήμερα με πτήση της Aeroflot.

Οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να βάλουν πτήση της Aeroflot προς την Ελλάδα, προκειμένου να γυρίσουν πίσω στην Ρωσία, όσοι πολίτες της χώρας ήταν «αποκλεισμένοι» στην Ελλάδα. Η πτήση αυτή πέταξε από την Μόσχα προς την Αθήνα. Όπως είναι φυσικό η πτήση προς την Αθήνα ήταν η ευκαιρία που έψαχναν οι Έλληνες «εγκλωβισμένοι» στην Ρωσία. Έπειτα από συμφωνία με τις ρωσικές αρχές, το αεροπλάνο έφερε στην πρωτεύουσα τους Έλληνες και πήρε τους Ρώσους πολίτες πίσω στην χώρα τους.

Οι Έλληνες μπήκαν φυσικά μετά την επιστροφή τους σε καραντίνα 14 ημερών.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 120 είναι οι συμπατριώτες μας, που εργάζονται στην Ρωσία κι ήθελαν να γυρίσουν πίσω.

Οι «μπασκετικοί» είναι 12 άτομα.

Στην CSKA είναι οι Δημήτρης Ιτούδης (πρώτος προπονητής), Ανδρέας Πιστιόλης (βοηθός προπονητού) και Κώστας Χατζηχρήστος (γυμναστής).

Στην Unics Kazan είναι, οι Δημήτρης Πρίφτης (πρώτος προπονητής), ο Θωμάς Νίκου (βοηθός προπονητού), ο Βασίλης Σίμτσακ (βοηθός προπονητού), ο Χάρης Γλάρος (φυσιοθεραπευτής) και ο Κώστας Καΐμακόγλου (αθλητής).

Στην Saratov είναι, ο Γιώργος Δέδας (βοηθός προπονητού).

Στην γυναικεία ομάδα  Nadezhda Orenburg (που μόλις είχε προκριθεί για το Φάιναλ Φορ της Euroleague των Γυναικών), είναι ο Τζωρτζης Δικαιουλάκος (πρώτος προπονητής) και ο Πέτρος Πρέκας (βοηθός προπονητού).

Και στην Spartak Moscow Region – Vidnoje είναι φυσικά ο Στράτος Κωσταλάς (GM).

Ο… δικός μας Στράτος Κωσταλάς, που αρθρογραφεί στο Basketblog.gr είχε αποδείξει προ καιρού ότι… υπάρχουν ακόμα άνθρωποι.

Ο GM της ρωσικής ομάδας που εργάζεται εδώ και χρόνια στην Ρωσία  είχε παραχωρήσει στον «αποκλεισμένο» στην Μόσχα, Γιώργο Δέδα, ένα διαμέρισμα που έχει στη ρωσική πρωτεύουσα, για να μένει εκεί ο Έλληνας κόουτς όσο καιρό θα κρατούσε ο «εγκλωβισμός» του στην Ρωσία.

.