Γράφει ο Fidel
21/01/2012 (01:42)

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ –  ΛΑΥΡΙΟ

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Πανερυθραϊκός        67-62
ΠΑΓΚΡΑΤΙ        75-76
ΟΦΗ            65-61
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ    53-54
ΑΕΚ            64-52
ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ        80-55

ΛΑΥΡΙΟ
Παγκράτι        89-79
ΟΦΗ*            77-84
Πιερικός Αρχέλαος    77-67
ΑΕΚ*            81-97
ΑΕΚ Άργους        92-66
Ερμής Λαγκαδά        75-67

**Η νεοφώτιστη Δόξα Λευκάδας είναι δυνατή στην έδρα της  αλλά εκτός έχει αδυναμίες. Παρόλα αυτά χτυπάει όλα τα ματς και παίζει και καλή άμυνα κατεβάζοντας τα σκορ με την ζώνη. Αλλά συνήθως εκτός χάνει λόγω απειρίας. Εντός όμως έχει μεγάλες νίκες με τους μεγάλους και δύσκολα δέχεται έστω 60-65π. Ομάδα που στηρίζεται στην χημεία της και το πάθος και την άμυνά της. Προσέχουμε όμως ότι έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Πέρασε με άνεση από το Άργος. Από τα ματς κλειδιά για την παραμονή.

**  Το Λαύριο είναι από τα αουτσάιντερ της ανόδου καθώς είναι ομάδα με καλούς παίκτες και έμπειρους. Ομάδα που είναι στο γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν άνοδο και κάνουν καλή πορεία. Πάντως δεν έχει διάρκεια και είναι κάπως σοφτ σε πολλά παιχνίδια ειδικά στην άμυνα και ιδιαίτερα εκτός έδρας. Ομάδα που σκοράρει πολύ εντός αλλά χωρίς άμυνα δεν παίρνεις την άνοδο. Εκτός κολλάει και στην επίθεση μερικές φορές. Συνεπώς παρουσιάζει διακυμάνσεις και έχει πάθει ζημιές. Νίκησε σχετικά εύκολα τον Ερμή Λαγκαδά.

**Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Η Δόξα κατεβάζει το σκορ και μπορεί να περιορίσει την επιθετική ισχύ του Λαυρίου. Αλλά αν το Λαύριο σκοράρει 70π κοντά στον μ.ο του δηλαδή και λίγο πιο κάτω, η Δόξα δεν μπορεί να ακολουθήσει εύκολα σε αυτά τα επίπεδα. Καμία αξία στο 1,45 της έδρας. Κλασικό No Bet. Και το άντερ δεν έχει ενδιαφέρον.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΕΡΜΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
Απόλλων Π        70-68
ΑΕΚ*            61-84
Πανελευσινιακός        77-80
ΑΕΚ ΆΡΓΟΥΣ        85-64
Ίκαροι Σερρών        77-73
ΛΑΥΡΙΟ        67-75

ΕΡΜΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΑΜΥΝΤΑΣ ΔΑΦΝΗΣ    64-9
0Νέα Κηφισιά        95-85
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ        73-92
Απόλλων Π        78-70
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ    88-85
Ίκαροι Σερρών        62-68

Ο Ερμής Λαγκαδά είναι έμπειρη ομάδα με πολύ σκληρή έδρα που δεν περνά σχεδόν κανείς και στηρίζεται στην άμυνα και τον Ηλιάδη στην επίθεση. Γενικά είναι σε καλή κατάσταση. Βέβαια επιθετικά έχει προβλήματα καθώς οι ομάδες πήραν χαμπάρι το στιλ του και δίνουν πολλές βοήθειες στο μαρκάρισμα του πρώτου του σκόρερ Ηλιάδη και κολλάει επιθετικά. Γενικά έχει πρόβλημα στην επίθεση και δεν αρκεί η καλή του άμυνα. Αλλά έχει μια καλή πορεία σχετικά και δυνατή έδρα που κανείς δεν περνά σχεδόν και έχει κερδίσει και πολλούς πρωτοπόρους.

**Ο Ερμής Περάματος είναι από τις πιο θεαματικές ομάδες στη κατηγορία με την τρομερή του επίθεση και τον πραγματικό καταιγισμό από τρίποντα. Και γενικά είναι πονηρή ομάδα με την τρομερή του επίθεση. Καθώς έχει καλή έδρα και παίζει ραν εντ γκαν με τους Μίχαλο και Κορωνίδη να “πυροβολάνε” από την περιφέρεια. Αλλά και εκτός στην μέρα του κάνει μεγάλες ζημιές όπως το μεγάλο διπλό στην Ελευσίνα στο άντρο της πρωτοπόρου. Αν όμως οι σκόρερ του εγκλωβιστούν δεν έχει λύσεις. Και γι αυτό είναι ασταθής και δεν μπορεί να δει παραπάνω από την παραμονή. Και έτσι έχασε εύκολα με τους Ικάρους καθώς μπλοκαρίστηκε αν και εντός έδρας η επίθεσή του. Ομάδα ρυθμού. Και ομάδα των εκπλήξεων μέσα έξω.

**Ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα στους δύο Ερμήδες που έχουν στόχο την παραμονή. Και παιχνίδι άμυνα εναντίον επίθεσης. Ο Λαγκαδάς πάντως με τσαμπουκά θα κατεβάσει το σκορ λογικά. Το Πέραμα εκτός είναι του ύψους ή του βάθους! Δεν αξίζει όμως το 1,40 της έδρας. Χαμηλή η τιμή και No Bet.

ΑΜΥΝΤΑΣ ΔΑΦΝΗΣ – ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ

ΑΜΥΝΤΑΣ ΔΑΦΝΗΣ
Ερμής Περάματος        90-64
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ        79-86
Παγκράτι            82-81
ΟΦΗ*                77-80
Πιερικός Αρχέλαος        73-61
ΑΕΚ*                64-74

ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ
ΟΦΗ            56-70
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ    62-76
ΑΕΚ            66-74
Ερμής Λαγκαδά        64-85
ΛΑΥΡΙΟ        66-92
Δόξα Λ            55-80

Ο Αμύντας Δάφνης έχει χάσει πολλά παιχνίδια στο τέλος και δίνει την μάχη της παραμονής αν και ξεκίνησε με άλλα όνειρα. Γενικά είναι μακριά από τους στόχους που είχε θέσει αλλά δείχνει βελτιωμένος. Καθώς πλέον επικεντρώνεται στην παραμονή και δίνει την μάχη της. Πάντως είχε βρεθεί σε άσχημη κατάσταση αλλά υπάρχει ηρεμία πλέον. Δυνατή έδρα γενικά. Έχασε εύκολα εκτός έδρας από την ΑΕΚ και απλά μάζεψε την διαφορά από τους 20π.

**Η ΑΕΚ Άργους τελευταία στιγμή έφτιαξε ρόστερ και είναι χωρίς νίκη και υπό κατάρρευση αν και όσοι έχουν μείνει στην ομάδα το παλεύουν και με το παραπάνω. Γενικά παλεύει παρά τα προβλήματά της για το γόητρο και να πέσει με το κεφάλι ψηλά αφού δεν έχει νίκη καν! Συντριβή φυσικά από την Δόξα εντός.

**Περίπατο ο Αμύντας και μεγάλη διαφορά κοντά στους 20π. Νο Bet με 22π.

ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΕΚ

ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ
Ίκαροι Σερρών        65-56
ΕΡΜΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ    85-95
Πανερυθραϊκός        78-53
ΠΑΓΚΡΑΤΙ        73-74 (παρ)
ΟΦΗ            64-53
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ    84-69

ΑΕΚ
Πιερικός Αρχέλαος        66-62
Ερμής    Λαγκαδά        84-61
ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ            74-66
Λαύριο                97-81
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ        52-64
Αμύντας Δάφνης            74-64

Η Ν. Κηφισιά είναι νεοφώτιστη αλλά με καλή πορεία και καλές νίκες και ειδικά στην έδρα της μην ξεχνάμε ότι έχει ήδη νικήσει ομάδες τίτλου όπως οι Σέρρες και η Πάτρα. Απλά εκτός έχει αδυναμίες σαν νέα ομάδα στην κατηγορία και δεν μπορεί να δει παραπάνω από άνετη παραμονή.  Εντός παίζει δυνατά στην άμυνα και κατεβάζει τα σκορ. Πέρασε με διπλό από την Κατερίνη με τον Πιερικό με εξαιρετικό φινάλε σε ένα ματς ανατροπών γενικά.

**Η ΑΕΚ φάνηκε επηρεασμένη από την διακοπή  και τραυματισμούς και χάνοντας το ρυθμό της και το σερί της που σταμάτησε στις 8 νίκες ηττήθηκε στην Λευκάδα με την χειρότερή της εμφάνιση αλλά έκανε περίπατο με τον Αμύντα έχοντας και διαφορές 20π. Πάντως είναι πάντα στο παιχνίδι της ανόδου καθώς με τον Λιόγα είχε 8/8. Αφού έχει βρει την χημεία της και παίζει και καλό μπάσκετ. Έτσι και σε συνδυασμό και με τα άλλα αποτελέσματα κάλυψε το κακό της ξεκίνημα και είναι σε τροχιά ανόδου και πάλι από νωρίς ξεπερνώντας την κρίση και την έλλειψη προετοιμασίας. Πανίσχυρη έδρα με τον κόσμο 6ο παίκτη για το μεγάλο όνομα της κατηγορίας που θέλει να επιστρέψει άμεσα στα μεγάλα σαλόνια. Θα έχει κόσμο και στην Κηφισιά.

**Ντέρμπι. Αλλά η ΑΕΚ με την εμπειρία, τον κόσμο και το ειδικό βάρος μπορεί να πάρει το διπλό ανόδου σε ένα ματς που θα είναι ντέρμπι πάντως αφού η Κηφισιά είναι δουλεμένη και σκληρή ομάδα. Καλό το 1,75 της ΑΕΚ που πάμε με το όνομα και την καλή τιμή του διπλού γιατί κανονικά αγωνιστικά είναι Νο Bet.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
Πανελευσινιακός        94-95 (παρ)
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ    70-64
Ερμής Περάματος    92-73
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ    67-70
Παγκράτι        82-63
ΟΦΗ*            62-64

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
ΑΕΚ*            62-66
ΑΕΚ Άργους        76-62
ΛΑΥΡΙΟ        67-77
Δόξα Λ            54-53
ΑΜΥΝΤΑΣ ΔΑΦΝΗΣ    61-73
Νέα Κηφισιά        69-84

Ο Αρκαδικός είναι ομάδα που κρυφοκοιτάζει την άνοδο απ όταν ξεκίνησε αλλά έμεινε πλέον πίσω . Καθώς παραμένει η πιο άτυχη ομάδα της κατηγορίας έχοντας χάσει πάρα πολλά παιχνίδια στο τελευταίο λεπτό. Έτσι έχασε και στην Κρήτη από τον ΟΦΗ με καλάθι στο τέλος και ενώ ήταν μπροστά στο ημίχρονο, έχανε μετά με 7-8π αλλά το γύρισε. Γενικά ομάδα έμπειρη και σοβαρή και υγιής με στόχο την άνοδο χωρίς να είναι αυτοσκοπός πάντως αυτή. Αλλά πλέον δεν βλέπει κάτι τέτοιο να γίνεται. Προσέχουμε ότι δεν μπορεί να καθαρίσει εύκολα τα παιχνίδια και το πληρώνει και εντός ακόμα αν και στα δύο τελευταία με μέτριους αντιπάλους δεν είχε πρόβλημα.

**Ο Πιερικός/Αρχέλαος έχει μεταμορφωθεί με τον Γαλάνη στον πάγκο και κάνει μια καλή  πλέον πορεία με στόχο φυσικά την παραμονή. Στηρίζεται στην άμυνα και στα ..τρίποντα του Μπεχλιβάνη πολλές φορές. Άλλαξε με την αλλαγή προπονητή εικόνα και φιλοσοφία και πάει όπως πέρσι και έχει πλέον κατεβάσει και τον μ.ο στην άμυνα στους 65π . Δυνατή έδρα, αλλά πρόβλημα στο σκορ. Αδυναμίες εκτός και αυτές πλήρωσε με την Κηφισιά που έκανε κακή εμφάνιση και κατέρρευσε στην 4η περίοδο ενώ είχε και προβάδισμα, χάνοντας και εύκολα τελικά.

***Παιχνίδι με φαβορί φυσικά τον Αρκαδικό που όμως η διαφορά είναι περίεργη. Ο Πιερικός με την άμυνά του μπορεί να κατεβάσει το σκορ και το ματς να είναι κλειστό. Ειδάλλως θα ανοίξει ο ρυθμός και μαζί και η διαφορά καθώς η ομάδα της Κατερίνης δεν έχει σκορ για ανατροπές εκτός έδρας. Χαμηλό πάντως το 1,20, οριακό και πονηρό το -7. Νο Bet.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΟΦΗ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    68-70
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ    68-70
Ίκαροι Σερρών        85-57
ΕΡΜΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ    70-78
Πανερυθραϊκός        70-54
ΠΑΓΚΡΑΤΙ        69-60

ΟΦΗ
ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ            70-5
6Λαύριο                84-77
ΔΟΞΑ Λ            61-65
Αμύντας Δάφνης            80-77
ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ            53-64
Αρκαδικός            64-62

Ο Απόλλων Πατρών στηρίζεται στην τρομερή χημεία και άμυνα για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια καθώς έχει 9 πατρινόπουλα! Ο Πέτροβιτς που αποκτήθηκε πρόσφατα κάνει ήδη την διαφορά με τα τριποντά του και την εμπειρία του.  Πάντως ο Απόλλωνας έκανε μια μεγάλη “κοιλιά” μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα με μαζεμένες ήττες εκτός έδρας έστω και δύσκολα. Ομάδα με στόχο την άνοδο και με πολύ δυνατή έδρα όμως και άμυνα και καλό κλίμα. Και επίσης με πολύ κόσμο αφού μαζεύει σχεδόν 2000 σε κάθε παιχνίδι. Στην επίθεση παίζει πάντως πολύ με το τρίποντο αλλά προσέχουμε τα νεκρά διαστήματα καθώς κολλάει στην επίθεση πολλές φορές και γι αυτό έχει κολλητές ήττες εκτός αφού δεν έφτασε στους 70π  και έχασε αν και ήταν στον πόντο συνέχεια. Πέρασε με άνεση από το Παγκράτι καθώς είχε και διαφορές 18π.

**Ο ΟΦΗ αν και νεοφώτιστη ομάδα έχει καλό ρόστερ και φιλοδοξίες και γι αυτό άλλαξε και προπονητή ήδη. Και έχει έμπειρους παίκτες.  Βελτιωμένος στην άμυνα, αλλά θέλει μεγαλύτερη διάρκεια. Δυνατή έδρα καθώς μαζεύει πολύ κόσμο. Ήταν “νοσοκομείο”  καθώς είχε πολλές απουσίες αλλά πλέον μετρά επιστροφές.  Ομάδα που αρέσκεται φέτος στα θρίλερ μέσα έξω και κάνει ζημιές εκτός. Με διακυμάνσεις πήρε μεγάλη νίκη με καλάθι του Σιζόπουλου στο τέλος με τον Αρκαδικό.

**Ενδιαφέρον και πονηρό ματς. Ο Απόλλωνας εύκολα ή δύσκολα κερδίζει. Μάλλον ψιλοδύσκολα καθώς ο ΟΦΗ είναι μαχητικός και σκληροτράχηλος. Προς διπλό με + ΟΦΗ.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ        95-94 (παρ)
Απόλλων Π        70-68
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    80-77
ΊΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ    76-64
Ερμής Περάματος    85-88
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ    69-59

ΠΑΓΚΡΑΤΙ
ΛΑΥΡΙΟ        79-89
Δόξα Λευκάδας        76-75
ΑΜΥΝΤΑΣ ΔΑΦΝΗΣ    81-8
2Νέα Κηφισιά        74-73 (παρ)
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ        63-82
Απόλλων Π        60-69

Σε τρομερή φόρμα γενικά φέτος η Ελευσίνα που έχει πιάσει κορυφή και κερδίζει και εκτός πλέον. Ομάδα με καλό ρόστερ και δουλεμένη και έμπειρη πλέον, έχει ήδη κάνει 5 διπλά. Γενικά ο Πανελευσινιακός  είναι ομάδα κορυφής λοιπόν και μάλιστα ξέρει να γυρίζει και παιχνίδια και να κερδίζει και εκτός που είναι το κλειδί για άνοδο πάντα. Γενικά είναι μια ομάδα που είναι πολύ σκληρή και μαχητική και με έμπειρους παίκτες και έτσι έφτασε στην κορυφή σε μια σεζόν που ξεκίνησε σαν γερό αουτσάιντερ για την άνοδο και δείχνει ικανός και εκτός έχοντας τα διπλά του. Από τα ματς κλειδιά για την άνοδο. Πάντως θέλει προσοχή καθώς είχε πάθει την ζημιά εντός από τον Ερμή.

**Το Παγκράτι ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά δεν έχει παίξει καλά και γι αυτό άλλαξε και προπονητή με τον έμπειρο Σορώτο πλέον στον πάγκο. Συνεχίζονται πάντως τα διοικητικά προβλήματα και η ομάδα δεν είναι καλά και στόχος πλέον είναι απλά η παραμονή. Όπως είπαμε όμως πολλά διοικητικά και οικονομικά προβλήματα και ίσως έχουμε και αποχωρήσεις. Κακό κλίμα, έχασε εύκολα (ήταν και στο -18) με τον Απόλλωνα εντός. Αδυναμίες εκτός. Ο έμπειρος Σορώτος στον πάγκο προβληματισμένος και σκέφτεται να φύγει και αυτός!

**Ο Πανελευσινιακός εύκολα και προς άσο με -12.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ            56-65
Αρκαδικός            64-70
ΑΠΟΛΛΩΝ Π            57-85
Πανελευσινιακός            64-76
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ        73-77
ΕΡΜΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ        68-62

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ
ΔΟΞΑ Λ        62-67
Αμύντας Δάφνης        86-79
ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ        53-78
Αρκαδικός        70-67
ΑΠΟΛΛΩΝ Π        54-70
Πανελευσινιακός        59-69

Οι Ίκαροι Σερρών έχουν μια σοβαρή,  σκληρή και δουλεμένη ομάδα με έμφαση στην άμυνα, αλλά και πρόβλημα στο σκοράρισμα .Και είναι σε κρίση και  σε κάθετη πτώση και έχουν πολλά προβλήματα με ήττες εκτός προγράμματος και άσχημη ψυχολογία και χάλασε το καλό κλίμα, ενώ σκοράρουν δύσκολα έστω 60π. Και όλα αυτά ενώ ήταν αήττητοι στο πρώτο μήνα! Και πλέον άρχισαν να χάνουν και εντός. Γενικά κάτι συμβαίνει και δεν φταίει μόνο το πρόβλημα στην επίθεση. Η ομάδα έχει προβλήματα άλλα έκανε το διπλό στο Πέραμα και έσπασε το σερί των 5 ηττών. Δεν άλλαξαν τελικά προπονητή και επέστρεψαν στις νίκες με το διπλό δίκαια και σχετικά εύκολα στο Πέραμα με την άμυνά τους που είναι και το όπλο τους. Πρόβλημα πάντως στην επίθεση.

**Ο Πανερυθραϊκός είναι ομάδα με στόχο την παραμονή και καλή σχετικά πορεία γενικά μέχρι τώρα με την εμπειρία και άμυνά του. Πάντως έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα, ενώ και η έδρα του δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη. Γενικά όμως έχει ξεκινήσει μάλλον καλύτερα του αναμενομένου. Και αισιόδοξος καθώς φέτος παίζει πολύ καλή άμυνα και έχει αποκτήσει εμπειρία. Όμως κλασικά και φέτος έχει μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση και πάλι. Έχασε εύκολα εντός από την πρωτοπόρο Ελευσίνα.

** Οι Ίκαροι σχετικά εύκολα αν και χαμηλό το 1,20. Οριακό το -8 καθώς είναι μαχητική η Ερυθραία.

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
Νίκες:
Ερμής Λαγκαδά, ΑΕΚ, Αρκαδικός, Απόλλων Π, Ίκαροι Σ
Χάντικαπ: ΟΦΗ +8, Ελευσίνα -12
Άντερ όβερ:   

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
Νίκες:
  ΑΕΚ (Β)
Χάντικαπ:  ΟΦΗ +8 (Β)
Άντερ όβερ:

***(ορολογία αξίας bet  π.χ Α  100 ευρώ, Β 50 ευρώ-τα άντερ λόγω βολών πάντα live ή Β εξ αυτού)***