Όλος ο αθλητικός κόσμος και στην περίπτωσή μας οι προπονητές ζουν σε ένα αληθινό εφιάλτη λόγω του «λοκντάουν». Το λουκέτο στα Εθνικά Πρωταθλήματα, στις προπονήσεις, στις Ακαδημίες έχει βυθίσει τους προπονητές σε μια κινούμενη άμμο, που τους πνίγει και τους βυθίζει ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα στην θλίψη και στην ανέχεια.

Το τραγικό κλίμα και το θεοσκότεινο τοπίο που επικρατεί φάνηκε και από τις αντιδράσεις πολλών προπονητών στην ανακοίνωση που είχε βγάλει ο ΣΕΠΚ για την συμπλήρωση της αίτησης για την χορήγηση ενίσχυσης από την Πολιτεία.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ενημέρωσε τα μέλη του για την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης από την Πολιτεία και τους εξήγησε τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να κάνουν την σχετική αίτηση και να πάρουν ένα ελάχιστο φυσικά βοήθημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ:

“Ο ΣΕΠΚ συνεχίζει τις προσπάθειές του προκειμένου να βοηθηθούν τα μέλη του, τα οποία έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας και της αναγκαστικής αναστολής εργασίας τους, προσδοκώντας σε μια νέα ενίσχυση από την Πολιτεία.

Για την χορήγηση ενίσχυσης από το Κράτος, όσα μέλη επιθυμούν την είσπραξη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

-Να απασχολούνταν σε ομάδα εντός της ελληνικής επικράτειας κατά την 14-3-2020 (ημερομηνία επιβολής αναγκαστικών μέτρων λόγω πανδημίας) σε ερασιτεχνικά σωματεία

-Να μην απασχολούνται στον Δημόσιο Τομέα

-Να μην έχουν λάβει την οικονομική ενίσχυση ειδικού σκοπού από την Πολιετία από άλλη αιτία (αποζημίωση, βοήθημα κλπ)

-Να είναι ενεργά μέλη του Συνδέσμου και ταμειακώς εντάξει

Τα μέλη που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, παρακαλούνται όπως αποστείλουν στον ΣΕΠΚ μέσω της σχετικής φόρμας που υπάρχει ΕΔΩ, ώστε να καταρτισθεί ο σχετικός κατάλογος δικαιούχων και εφόσον υπάρξει θετική εξέλιξη να είναι έτοιμος προς αποστολή στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου.

Ευελπιστούμε στην ευόδωση των προσπαθειών του Δ.Σ. και του Προέδρου του ΣΕΠΚ ώστε να τύχουν τα μέλη του Συνδέσμου σχετικής οικονομικής ενίσχυσης από την Πολιτεία”.

Αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Πολλοί προπονητές έδειξαν την αντίδρασή τους για τα.. ψίχουλα που θα πάρουν, αλλά φυσικά και για τον… όρο «ταμειακώς εντάξει» που ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ.

Ο Σύνδεσμος ανέφερε ότι για να κάνουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ενεργά μέλη του και να είναι «ταμειακώς εντάξει». Θα πρέπει δηλαδή να έχουν καταβάλει το ποσό της ετήσιας συνδρομής τους προς τον ΣΕΠΚ.

Αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ανέδειξε σε όλο τους το μεγαλείο τις δύσκολες οικονομικές ώρες που περνάνε.

Χαρακτηριστικά ένα σχόλιο αντίδρασης που ανέβηκε στην σελίδα του ΣΕΠΚ στο Facebook τα … έλεγε και τα έδειχνε όλα:
Το σχόλιο ανέφερε: «Εγώ χρωστάω την συνδρομή του 2020-2021. Προτιμώ να κρατήσω τα 60 ευρώ για να πληρώσω το φροντιστήριο του παιδιού μου. Μετά από οχτώ μήνες θυμηθήκατε ότι υπάρχουμε;;;;»!

«Καταχρηστικός έως και ανήθικος, ο όρος τακτοποιημένα ταμειακώς μέλη».

Ένα άλλο μήνυμα από προπονητή με θητεία στην Basket League ανέφερε: «Ο όρος «τακτοποιημένα ταμειακώς μέλη» είναι πέρα για πέρα καταχρηστικός έως και ανήθικος.

Παρακαλώ πολύ κ εκ μέρους άλλων συναδέλφων, αποσύρετέ τον άμεσα, και προασπίστε τα δικαιώματα των μελών σας.

Είναι ντροπή αυτό που κάνετε εν καιρώ κρίσης κ πλήρους απαξίωσης του επαγγέλματος του προπονητή. Δείξτε αντανακλαστικά έστω και τώρα»!

«Ντροπή και μόνο ντροπή»!

Σε άλλο σχόλιο τονιζόταν:  «Ντροπή και μόνο ντροπή ζητάτε 60 ευρώ το χρόνο από πτυχιούχος με ειδικότητα στο άθλημα που τους έχετε αφήσει εκτεθειμένους να αμείβονται με 150 -200 ευρώ μαύρα το τμήμα να παλεύουν απέναντι σε λαμόγια παράγοντες ανασφάλιστοι ! Άνθρωποι με οικογένειες που δεν τους περισσεύουν ούτε τα 60 ευρώ που αν δεν έχουν πληρώσει στο σύνδεσμο ενώ έχουν δώσει ήδη στο παρελθόν χιλιάδες ευρώ σε σπουδές και στο σύνδεσμο συνδρομές ο οποίος δε παρέχει τίποτα σε κανένα προπονητή <<μη επώνυμο >>με περίσσιο θράσος θα τους κόψετε το βοήθημα ! Ντροπή σας και μόνο αυτό !

Πληρώνουμε 80 ευρώ σεμινάριο για να μας δείξουν πως κάνουμε κοιλιακούς και πως διαχειριζόμαστε τη πίεση σε ομάδα Ευρωλιγκας πολύ χρήσιμα…

ΕΠΙ του ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ Τώρα έλεγχος αν αυτή τη χρόνια δουλεύανε οι προπονητές από την αρχή σε ομάδα επαλήθευση αυτού μέσω email από την ομάδα που δουλεύανε και επίδομα σε όλους κάθε μήνα εαν είναι η μοναδική δουλειά τους ( υπάρχουν πολύ που δούλευαν και δουλεύουν σε μπακάλικο όποτε δε σταμάτησαν άρα δε δικαιούνται έτσι και αλλιώς αυτά θα ξεκαθαρίσουν στο μέλλον δεν είναι της παρούσης ) και αφήστε τα κριτήρια της πλάκας»!

*Θεωρήσαμε σωστό να μην δημοσιεύσουμε τα μηνύματα με επώνυμα, διότι κάποιοι μπορεί να μην ήθελαν την δημοσιοποίηση των ονομάτων τους. Το Basketblog, όμως, έχει τα μηνύματα για όσους πιθανώς να αμφισβητήσουν το ρεπορτάζ.