Αιδώς Αργείοι. Όπως το έλεγαν οι πάνσοφοι αρχαίοι μηνών πρόγονοι! Αιδώς! Σε μια χώρα που πονάει, ματώνει, προσπαθεί να σταθεί στα τσακισμένα πόδια της, Ελληνες, ναι Ελληνες, σαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Θανάση Αντετοκούνμπο και την οικογένειά τους αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση και όλοι οφείλουμε να υποκλιθούμε στα αθλητικά τους επιτεύγματα, στην προσφορά τους στον αθλητισμό, στην στάση ζωής τους και στην στάση τους απέναντι στην Ελλάδα την οποία θεωρούν (και έτσι είναι) πατρίδα τους και την τιμούν πάντα.

Την μια ήταν ένας οπαδός που χρησιμοποίησε σε τηλεοπτική εκπομπή ρατσιστικό χαρακτηρισμό για τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Τώρα ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης που μπέρδευε όχι την Λωζάνη με την Κοζάνη, αλλά το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε δηλώσεις που έκανε σε κανάλι… Ο κατάλογος μακρύς. Σταματήστε πια!

Ε, λοιπόν ακούστε το καλά! Είμαστε υπερήφανοι που αυτά τα παιδιά είναι Ελληνες!

Είμαστε υπερήφανοι που σηκώνουν με κάθε ευκαιρία την ελληνική σημαία και μιλούν για την Ελλάδα με τα πρόσωπά τους να φεγγοβολάνε από ευτυχία και αγάπη για την χώρα που έγινε πατρίδα τους.

Είμαστε υπερήφανοι που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλάει για την Ελλάδα σε κάθε του ευκαιρία και διαφημίζει την χώρα στα πέρατα της γης.

Είμαστε υπερήφανοι που αυτά τα παιδιά δεν γύρισαν την πλάτη σε μια χώρα που τους έβαλε πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια μέχρι να πάρουν τα ελληνικά διαβατήρια.

Κι αν δεν ήταν μπασκετμπολίστες  μεταξύ μας μπορεί ακόμα να προσπαθούσαν να φτιάξουν τα χαρτιά τους και να περίμεναν να γίνουν και επίσημα Ελληνες.

Αφήστε τους ήσυχους πια. Αφήστε τους να νιώθουν την ίδια χαρά, την ίδια αγάπη κάθε φορά που μιλάνε για την Ελλάδα και λένε ότι είναι Ελληνες! Ελεος πια!