Ο Θεοδόσης Μαχαίρας θεωρείται το next big thing της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ και το άστρο του έχει αρχίσει να λάμπει στον χώρο και όλοι λένε ότι αν συνεχίσει με τη φόρα που έχει πάρει, συνεχίσει την δουλειά και εξελιχθεί θα αφήσει την σφραγίδα του στο άθλημα. Πριν όμως, ο 20χρονος παίκτης… ασπαστεί την θρησκεία της ασπρόμαυρης μπάλας, ήταν… ταγμένος στην πορτοκαλί θεά και έκανε όνειρα να γίνει κάποια μέρα μεγάλος και τρανός μπασκετμπολίστας.

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ λάτρεψε από μικρός το μπάσκετ. Στο νησί του, την Λέρο το ταλέντο του βρήκε στέγη σε μια πραγματική «μπασκετική φωλιά», τον ΑΟΚ Πανιώνιος Λέρου.

Οι «κυανέρυθροι» της Λέρου κάνουν σπουδαία δουλειά στο μπάσκετ και μάλιστα η ομάδα είχε βάλει ένα σημαντικό ταλέντο του μπάσκετ, τον Μανώλη Χατζηδάκη, ο οποίος πήγε στην ΑΕΚ το 2016, αλλά δεν κατόρθωσε να ξεδιπλώσει όπως θα ήθελε τα φτερά του στην «Ενωση».

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας ήταν μέλος των τμημάτων υποδομής της ομάδας της Λέρου. Και μάλιστα έδειχνε να το… κατέχει καλά το άθλημα και ήταν και δεινός σουτέρ.

Τελικά, όμως, το ποδόσφαιρο τον έκλεψε από το μπάσκετ.

Παράλληλα με το μπάσκετ ο νεαρός παίκτης έπαιζε και ποδόσφαιρο. Τα λαγωνικά του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου τον εντόπισαν και τον έφεραν τελικά στη Νέα Σμύρνη. Πήγε στις μικρές ομάδες του συλλόγου.

To μπάσκετ έχασε ένα «διαμαντάκι». Του το έκλεψε το ποδόσφαιρο και όπως αποδείχτηκε στην ασπρόμαυρη μπάλα ο Μαχαίρας βρήκε την Ιθάκη του.

Από τα τμήματα υποδομής του Πανιώνιου πήγε στην ΑΕΚ το 2018 κι από εκεί βρίσκεται πια στην πρώτη ομάδα και ξεδιπλώνει το τεράστιο ταλέντο του. Στο νησί της Λέρου, πάντως, πάει συνέχεια και φυσικά δεν ξεχνάει να επισκεφθεί την ομάδα μπάσκετ και να βρεθεί στα παλιά του μπασκετικά λημέρια.