Ο Νίκος Ιλανίδης άνοιξε τα χαρτιά του μιλώντας σε σερραϊκά ΜΜΕ μίλησε για την απόφασή του κατέβει στον εκλογικό στίβο μάχης της ΕΟΚ στο πλευρό του Άγγελου Παπανικολάου και έκανε αναφορά στα όνειρά και τους στόχους του.

Αρχικά ο Νίκος Ιλανίδης μίλησε για την απόφασή του να κατέβει στον εκλογικό στίβο μάχης της ΕΟΚ στο πλευρό του Άγγελου Παπανικολάου και τους στόχους του: «Κατέθεσα τη υποψηφιότητά του για τις εκλογές για το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης  Θα είναι μια δύσκολη εκλογική νίκη. Εγώ με το όραμα και την αγάπη που έχω για το μπάσκετ συστρατεύτηκα στο πλευρό του Άγγελου Παπανικολάου. Είναι γιατρός στο επάγγελμα, είναι ο άνθρωπος που στηρίζει χρόνια την ομάδα του Μεσολογγίου στην Α1 Κατηγορία και πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος νέος με όραμα και με σχέδιο για την επόμενη μέρα του μπάσκετ.

Θα ήθελα και μέσα από εσάς και πάνω απ’ όλα που μου δίνετε την ευκαιρία να απευθυνθώ στους ανθρώπους που θα ψηφίσουν στις εκλογές ή τα σωματεία όλης της Ελλάδος και όσα σωματεία μας ακούνε, νομίζω με γνωρίζουν. Ξέρουν ποιος είμαι.

Με ανιδιοτέλεια και πολύ αγάπη θα κάνω αυτή την προσπάθεια για το καλό πάντα του μπάσκετ».

Για τον λόγο που τον έκανε να αποφασίσει να είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ και τα προβλήματα που έχει το μπάσκετ ο Νίκος Ιλανίδης είπε: «Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου οι ζυμώσεις και οι εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ είναι μεγάλες. Έτσι, λοιπόν, μέσα από φίλους, μέσα από ανθρώπους που έχω δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια τις επαφές και τις σχέσεις πανελλαδικά, μου προτάθηκε και μου παρουσιάστηκε το σχέδιο και ήταν κάτι που εμένα προσωπικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον και κέρδισε και την εμπιστοσύνη μου.

Έτσι αποφάσισα να μπω σε αυτήν την συνολική προσπάθεια, που κάνουν αρκετοί άνθρωποι και θα εκπροσωπήσω εδώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τον συνδυασμό μας, τους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να εκλεγούν για την επόμενη μέρα του μπάσκετ, πάντα ενωμένοι.

Και αυτό που είπα και στη ανακοίνωσή μου, ελπίζω η επόμενη μέρα να μας βρει ενωμένους, γιατί έχουμε μεγάλα θέματα, είναι οι Εθνικές Ομάδες, είναι τα πρωταθλήματα τα επαγγελματικά, τα πρωταθλήματα τα ευρωπαϊκά, τα οποία πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τις κλειστές Λίγκες και όλα αυτά.

Υπάρχουν τεράστια θέματα στο μπάσκετ. Εγώ είμαι διατεθειμένος να μπω σε αυτή την μάχη και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΙΛΑΝΙΔΗ