Λάρισα και Μεσολόγγι κονταροχτυπήθηκαν στη Θεσσαλία στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της φετινής Basket League, με τους γηπεδούχους να επικρατούν άνετα με 84-58, και να φτάνουν στη 2η νίκη τους στη διοργάνωση, αφού πρώρα κυριάρχησαν σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ.

 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

1η περίοδος:

O αγώνας εκκίνησε με το Μεσολόγγι να μοιάζει πολύ ορεξάτο και πρόθυμο να κυκλοφορήσει λογικά τη μπάλα, κάτι που όμως, άλλαξε άρδην μετά το αρχικό 5-9.

Τότε, η Λάρισα ήτανα αυτή που ήθελε να αφήσει τα πάντα στο παρκέ, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο, κλέβοντας πολλές μπάλες και ανοίγοντας την άμυνα τον φιλοξενούμενων με τα εύστοχα τρίποντά της!

Από το -4 του πρώτου δίλεπτου έγινε +8 5 λεπτά αργότερα, με τους Brown και Webb να δίνουν πνοή στους Θεσσαλούς, με 17 πόντους και 4 κλεψίματα συνολικά (20-12), τρέχοντας ένα επί μέρους σκορ της τάξης του 15-3.

Σε αυτό το διάστημα, η Λάρισα βρήκε άκρως ποιοτικές λύσεις από απόσταση, και μάλιστα ευστόχησε στις 5 από τις 11 προσπάθειές της.

Ωστόσο, οι φιλοξενουμενοι, που είχαν 6 λάθη στο μεσοδιάστημα, αντέδρασαν ζωηρά στη συνέχεια, και με ένα δικό τους 5-8 σερί, μείωσαν στους 5 με τις βολές του Σαχπατσίδη (25-20), 24” πριν το φινάλε της περιόδου, με το drive του Μούρτου από πλευραάς Λάρισας να «κλείνει» το σκορ στο 27-20, και το σερί της ομάδας του στο 22-11 μετά τα πρώτα 2 αναγνωριστικά λεπτά.

 

2η περίοδος:

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Λάρισα να προσπαθεί επανειλημμένα να «ταίσει» τον Κώττα στο αντίπαλο ζωγραφιστό, χωρίς όμως, αποτέλεσμα.

Γενικά, οι απαρχές της περιόδου ήταν μουδιασμένες, αφού μετά από 3 αγωνιστικά λεπτά, το σκορ ήταν 3-2 υπέρ των γηπεδούχων, ενώ είχαν παρατηρηθεί συνολικά 5 λάθη (2 και 3 αντίστοιχα).

Μετά από 5′, το σκορ δεν είχε αλλάξει πολύ με την Λάρισα να είναι σταθερά σε διψήφιες διαφορές, και την κακή ποιότητα μπάσκετ να τη βοηθάει σημαντικά στο εν λόγω κομμάτι της διαχείρησης του προβαδίσματός της (5-5 το σκορ της περιόδου/4-4 τα λάθη).

Αμφότερες οι ομάδες έμοιαζαν να μην έχουν κάποιο στρατηγικό πλάνο επιθετικής ανάπτυξης, και έπρατταν ανάλογα το τι ήθελε να δώσει η αντιπαλη άμυνα, κάτι που φάνηκε από την πρώτη στιγμή.

Ο μόνος κινητήριος μοχλός κάθε νότας του Μεσολογγίου ήταν ο Lawrence, ο οποίος πέτυχε 3 πόντους και 4 ασίστ μέχρι και το 17′, καθώς και ένα μεγάλο τρίποντο, που ώθησε την ομάδα του να μειώσει τη διαφορά στους 4, μετά από πολλή ώρα.

Στη συνέχεια όμως, 2 επιπλέον τρίποντα των γηπεδούχων, από Καμάρα και Brown, επανέφεραν την απόσταση των δύο ομάδων σε διψήφια κλίμακα (+10/ 38-28) στο 18′, η οποία δε μειώθηκε αισθητά μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του ημιχρόνου.

Αντίθετα, η Λάρισα με ακόμα 2 τρίποντα -είχε προηγηθεί ενδιάμεσα ένα από τον Amartey του Μεσολογγίου- από Brown και Berry (από τα 8.5 μέτρα), επέκτεινε το προβάδισμά της, και διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου στο 45-31!

 

3η περίοδος:

Το Μεσολόγγι μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, τρέχοντας ένα 5-0 σερί, το οποίο μείωσε τη διαφορά σε μονοψήφια υπόσταση, για πρώτη φορά μετά από 4 αγωνιστικά λεπτά (45-36), ενώ λίγο αργότερα το επί μέρους σκορ έφτασε στο 4-9 (49-41).

Λίγο αργότερα όμως, ο Rush της Λάρισας (14 πόντοι/4 τρίποντα) πέτυχε 8 συνεχόμενους πόντους (ένα floater, δύο τρίποντα), και ενέπνευσε την ομάδα του προς την αφύπνισή της (56-45), αλλά και αναζοπύρωσε μια άτυπη κόντρα με τον Χατζηνικόλα του Μεσολογγίου, αναφορικά με τους συνεχόμενούς τους πόντους (8-7 μέχρι και το 25′). Τη μίνι φόρμα των γηπεδούχων επιβράβευσε και το drive του Brown, που εκτόξευσε τη διαφορά ξανά στους 13 (58-45), και ανάγκασε τον coach Καλαμπάκο να καλέσει time out.

Η ποιότητα του παιχνιδιού αναβαθμίστηκε σφόδρα συγκριτικά με την 2η περίοδο, χωρίς όμως, αυτό να δηλώνει αυτόματα και τη μείωση των εκατέρωθεν λαθών (3 και 3), αλλά έπεσε ραγδαία, αφού στα 4 τελευταία λεπτά του 3ου δεκαλέπτου δε σημειώθηκε ούτε ένας πόντος, και χάθηκαν 12 σουτ…

 

4η περίοδος:

Μετά από 3 συνολικά σπαταλημένα σουτ, ο Berry με το δεύτερο τρίποντό του στην αναμέτρηση έφερε τη διαφορά στη μεγαλύτερη έως τότε τιμή της (+16, 61-45).

Η Λάρισα έριξε εκούσια το ρυθμό, προκειμένου να «φάει» τη διάρκεια του χρονομέτρου, αλλά το Μεσολόγγι ροκάνισε τη διαφορά στους 12 στο 33′, χάρις σε ένα 4-0 σερί, αλλά αυτό ήταν και το κύκνειο άσμα της…

Οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα επιμέρους σκορ της τάξης του 6-0, που υλοποιήθηκε από το φαντασμαγορικό κάρφωμα του Webb (12 πόντοι/3 καρφώματα), για να τελειώσουν ουσιαστικά την υπόθεση νίκη, και να αναπτύξουν το προβάδισμά τους στο +18 στο 35′ (73-55).

Έκτοτε, ουσιαστικά, δεν άλλαξε κάτι ριζικά, με την Λάρισα, στο ντεμπούτο του Κουτσουκέρα στον πάγκο της, να πανηγυρίζει τη 2η νίκη της σε 8 ματς, με το τελικό σκορ της αναμέτρησης να κλείνει στο

 

 

 

Ιστορικά στοιχεία

– Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση των 2 ομάδων στη Basket League.

– Συνολικά έχουν κοντραριστεί 4 φορές και μετρούν από 2 νίκες.

– Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Λάρισας στην έδρα της φέτος.

– Το Μεσολόγγι έχει χάσει 6 συνεχόμενα ματς.

 

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 45-31, 58-45, 84-68

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.