Ο Βασίλης Μίχος, ξέρει καλά τις εθνικές κατηγορίες. Τις έχει φάει με το κουτάλι. Έχει ζήσει 25 χρόνια μέσα στα Εθνικά Πρωταθλήματα και γνωρίζει καλά τα προβλήματα που έχουν οι παίκτες με κορυφαίο φυσικά το ασφαλιστικό. Οι παίκτες των Εθνικών κατηγοριών παραμένουν εκτός ασφάλισης. Παραμένουν επί ξύλου κρεμάμενοι. Και έτσι θα μείνουν. Το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο δεν τους καλύπτει. Τους αφήνει εκτός ασφάλισης ξανά.

Ο πολύπειρος πάουερ – φόργουορντ σέντερ των Δρομέων Τρίπολης, ρέκορντμαν συμμετοχών στην Γ’ Εθνική και μέλος του ΠΣΑΚ, Βασίλης Μίχος, μίλησε μέσα από το Basketblog με τον πιο χαρακτηριστικό και παραστατικό τρόπο για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που αφήνει εκτός «ασφάλισης» τους παίκτης της Β’ και της Γ’ Εθνικής.

Ο Βασίλης Μίχος θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την Παρασκευή (19/2) σε μια προσπάθεια να του μιλήσει για τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τους παίκτες και φυσικά για το καυτό ζήτημα του ασφαλιστικού.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Βασίλη Μίχου:

«Ποτέ κανένας υφυπουργός αθλητισμού καμία κυβέρνηση και ΕΟΚ δεν ασχολήθηκε με την ασφάλιση των παικτών τις Β΄, Γ’  εθνικής κατηγορίας μπάσκετ τόσα χρόνια από την ίδρυση τις κατηγορίας που θα μπορούσαν να τα εντάξουν πολύ εύκολα στα αθλητικά τους νομοσχέδια και καταστατικά τους αντίστοιχα αν ήθελαν.

Συμφωνώ απόλυτα με την ασφάλιση της α2 κατηγορίας ανδρών και τις Α1 γυναικών. Είναι λάθος να κάνουμε διακρίσεις και να δημιουργούμε εντυπώσεις στις εθνικές κατηγορίες δικαίωμα στην ασφάλιση έχουν όλοι.

Με την ίδια μπάλα παίζουμε όλοι και όχι με πέτρες και επειδή δεν μπορούμε να βάλουμε ένα Α μπροστά από τις κατηγορίες αυτές για να ασφαλιστούμε είστε υποχρεωμένος κ Αυγενάκη και ΓΓΑ να μας εντάξετε και εμάς στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση στις 26 Φεβρουαρίου».