Ο πολύπειρος πάουερ – φόργουορντ σέντερ των Δρομέων Τρίπολης, ρέκορντμαν συμμετοχών στην Γ’ Εθνική, μέλος του ΠΣΑΚ, Βασίλης Μίχος, μίλησε μέσα από το Basketblog με τον πιο παραστατικό τρόπο για τα δεινά που έχει φέρει σε όλους στο μπάσκετ, το «λουκέτο» και κάλεσε όλους τους αθλητές και τους προπονητές να δώσουν το δυναμικό παρών, στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από την ΓΓΑ, την Παρασκευή 5/2.

Ο Βασίλης Μίχος, που ξέρει καλά τις εθνικές κατηγορίες, καθώς έχει ζήσει 25 χρόνια μέσα στα Εθνικά Πρωταθλήματα, περιέγραψε με τον πιο παραταστικό τρόπο το τι βιώνουν οι παίκτες, οι προπονητές, οι ομάδες από το «lockdown» που τους πνίγει όλους και τους έχει οδηγήσει σε μαρασμό και στην ανέχεια. Εξήγησε επ’ ακριβώς ποια είναι η κατάσταση, ποια είναι η ψυχολογία όλων, πως ζουν όλο αυτό το διάστημα.

Αναλυτικά ο Βασίλης Μίχος ανέφερε στην γραπτή του δήλωση  που έκανε στο Basketblog.gr:

«Κύριοι τις κυβέρνησης και τις ΓΓΑ, που αποφασίζετε για τις ζωές μας! Σας έχουμε παρακαλέσει. Σας έχουμε στείλει χιλιάδες επιστολές με τον σύνδεσμο μας, τον ΠΣΑΚ αναλαμβάνοντας τα τεστ για τον κορονοιό, διαθέτοντας 20.000 ευρώ από ταμείο αλληλοβοήθειας, όμως, απορρίφθηκαν από τους λοιμωξιολόγους.

Αυτό που κάνετε  είναι να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον και να μην μας ανοίγετε.

Δεν σας ενδιαφέρει δεν σας νοιάζει, αν 3.000 αθλητές και προπονητές, αντιμετωπίζουμε βιοποριστικά προβλήματα, έχουμε να δουλέψουμε 3 μήνες, περνάμε κατάθλιψη!

Μας έχετε καταστρέψει, μας έχετε ρουφήξει το αίμα!

Δεν υπάρχει λογική να ανοίγετε κομμωτήρια μαγαζιά σχολεία και τα γήπεδα να μένουν κλειστά.

Ανοίγετε όλον τον αθλητισμό εκτός από μας. Και την ίδια στιγμή η Α2, η Β’ και η Γ’ Εθνική, οι Ακαδημίες και τα τοπικά πρωτάθλημα σε όλη την Ελλάδα μένουν στον πάγο με  χιλιάδες ανθρώπους, άνεργους, ανασφάλιστους και χωρίς κανένα επίδομα από το κράτος ποτέ τόσα χρόνια. Το μπάσκετ είναι ενιαίο και δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός.

Η πορτοκάλι μπάλα είναι μέσο μετάδοσης του ιού!  Τι άλλο θα ακούσουμε από όλους αυτούς τους άσχετους και ανίκανους! Ο αθλητισμός είναι υγεία!

Θα μας δείτε μπροστά σας από εδώ και πέρα! Άλλη λύση δεν υπάρχει.

Προσκαλώ όλους τους παίκτες και τους προπονητές από όλα τα αθλήματα, να γίνουμε μια γροθιά και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, να ενώσουμε τις φωνές μας.

Να είμαστε όλοι μαζί στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή 52 στις 12 το μεσημέρι έξω από την ΓΓΑ στην Αθήνα.

Μόνο έτσι θα μας πάρουν  σοβαρά και θα επιστρέψουμε όλοι σε αυτό που αγαπάμε. Μην λείψει κανείς».