Άλλον ένας άνθρωπος του μπάσκετ προστέθηκε στην ομάδα του Άγγελου Παπανικολάου. O Κωνσταντίνος Τσάκος τάχθηκε και επίσημα στο πλευρό του υποψηφίου για την προεδρία της ΕΟΚ, Άγγελου Παπανικολάου, στις εκλογές της Ομοσπονδίας.

Ο Άγγελος Παπανικολάου μίλησε για την συστράτευση του Κωνσταντίνου Τσάκου και τον καλωσόρισε στην… ομάδα.  “Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή θα ήθελα να υποδεχθώ τον κ. Κωνσταντίνο Τσάκο. Έναν άνθρωπο με έντονη αθλητική και κοινωνική δράση. Έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει τα μέγιστα στο Μπάσκετ απ’ όλα τα πόστα. Κωνσταντίνε, καλώς όρισες στη μεγάλη οικογένεια…”

Ο Κωνσταντίνος Τσάκος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του:

«Μετά την πολύ τιμητική πρόταση του Άγγελου Παπανικολάου αποφάσισα να λάβω μέρος στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ της ΕΟΚ. Ευχαριστώ πολύ το σωματείο ΑΣ Αλέξανδρος Αξιούπολης και τον πρόεδρό του Κύρο Καλαβάζη που με πρότειναν την υποψηφιότητά μου. Με τον Άγγελο έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το ελληνικό μπάσκετ και θεωρώ ότι οι απόψεις μας συγκλίνουν απόλυτα.

Με σεβασμό στην υφιστάμενη κατάσταση και στις τεράστιες επιτυχίες που μας έχει χαρίσει το άθλημα μας και με πολλές νέες ιδέες για μια επανεκκίνηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων και ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων, έχουμε το όραμα και τη διάθεση να υπηρετήσουμε την Ελληνική Καλαθοσφαίριση.

Η άσχημη χρονική συγκυρία της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει καθηλώσει απόλυτα μεταξύ άλλων και το μπάσκετ, ίσως αποτελεί χρυσή ευκαιρία για να διορθωθούν όσα χρειάζονται. Με καλή διάθεση και ανοιχτά μυαλά, μετά τις αρχαιρεσίες και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, πρέπει όλοι από κοινού να εργασθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

 Ευτυχώς η ποιότητα και η αξία των τριών υποψηφίων προέδρων, αλλά και της πλειονότητας των υποψηφίων μελών του ΔΣ, αποτελεί εχέγγυο ότι θα συμβεί αυτό. Πρέπει όμως να μην ξεχνάμε ότι το κύτταρο του μπάσκετ είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και ιδιαίτερα οι μικρές ηλικίες. Αν αυτός λειτουργεί ορθά, τότε θα αναδειχθούν περισσότεροι Έλληνες επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές και οι επιτυχίες σε ομαδικό και εθνικό επίπεδο θα έρθουν με τον σωστό τρόπο.  Είναι σπουδαίο ότι η χώρα μας βρίσκεται στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες και άρα μεγάλες υποχρεώσεις στην ΕΟΚ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους».

Ο Κωνσταντίνος Τσάκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 1974 και βρίσκεται στις επάλξεις της μάχιμης ποινικής δικηγορίας επί 21 έτη. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο (www.tsakos.gr) στη Θεσσαλονίκη με δραστηριότητα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και είναι οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (LLM) στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών ομοίως της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στα έτη ενασχόλησής του με το επάγγελμα του δικηγόρου έχει χειρισθεί πολλές υποθέσεις ιδιαίτερης ποινικής απαξίας και μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Μεγάλη του αγάπη αποτελεί ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το άθλημα του μπάσκετ. Από τον Νοέμβριο του έτους 2019 κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ν.Π.Δ.Δ. του Καυτανζογλείου Σταδίου. Διετέλεσε επί μια τετραετία (2013-2017) μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης και από το έτος 2016 είναι μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.

Έχει υπάρξει αθλητής του μπάσκετ επί 30 και πλέον έτη, με συμμετοχή σε πολλές ομάδες της Θεσσαλονίκης (ΑΣ Πανόραμα, Απόλλων Καλαμαριάς, Αετός, Αρίων κ.α.). Επίσης έχει υπηρετήσει το άθλημα από τη θέση του εφόρου και team manager διαφόρων ερασιτεχνικών ομάδων.

Με την ομάδα μπάσκετ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχει συμμετάσχει και στα 12 Πανελλήνια Πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί από το έτος 2008 έως σήμερα και έχει κατακτήσει 11 μετάλλια.

Τον Ιούλιο του έτους 2013 κατέκτησε με την ομάδα της Ελλάδας ηλικίας 35+ ετών το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών.