Και όμως, ο αγώνας των προημιτελικών μεταξύ Εμπόρων και Δικηγόρων κρίθηκε στα χαρτιά. Οι δικηγόροι που κέρδισαν εν συνεχεία απέκλεισαν το ΤΕΕ και πέρασαν στον τελικό .

Οι Έμποροι έμειναν με την πίκρα της ήττα στα χαρτιά αλλά πλέον περνούν στην αντεπίθεση με μια ανακοίνωση καταπέλτη με πολλές αιχμές που τιτλοφορείται «Νομιμότητα όπου… βολεύει τους δικηγόρους» . «Δεν λέμε να μην υπάρχουν κανόνες, αλλά η τόση τυποποίηση του πρωταθλήματος είναι που θα το οδηγήσει σε κατάρρευση, γιατί πολύ απλά θα ξενερώνουν οι αθλητές ο ένας μετά τον άλλον. Ή, πολύ απλά, θα υπάρχει ένα κλειστό κλαμπ ομάδων που θα παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα για… μεταξύ τους διακρίσεις«, αναφέρουν χαρακτηριστικά !

Λίγο αργότερα ο Αγρινιώτης πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ Κώστας Νικάκης δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση-καταγγελία των Εμπόρων για τον αγώνα που έχασαν στα χαρτιά από τους Δικηγόρους στα πλαίσια του Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ και αναφέρει :

«Πριν μερικά χρόνια, θα ξεκινούσα με το τετριμμένο «με οργή και αγανάκτηση διάβασα επιστολή που ….. κ.λ.π κ.λ.π».Τίποτα απ’ όλα αυτά.Συνηθίσαμε πλέον, να διαβάζουμε οργισμένες επιστολές, που καταγγέλλουν τους πάντες και τα πάντα. Άλλες επώνυμες και ενυπόγραφες, άλλες στα κρυφά,αγνώστου πατρός κλπ. Και προηγούνται για προσάναμμα και «καταθέσεις ψυχής»και στο fb. Για ν’ ακολουθήσει η επιστολή των Εμπόρων;

Τίνος ειναι τελικά η επιστολή; Του θεσμικού συνδικαλιστικού οργάνου(Εμπορικός Σύλλογος) ή κάποιων που ονομάσθηκαν Έμποροι για συμμετοχήστο Εργασιακό ; Δεν διαφωνώ, φυσικά, ότι οι διαγωνιζόμενοι ειναι Έμποροι.
Έχουν όμως την εξουσιοδότηση του Νόμιμου φορέα τους, για να διεκδικούν να επικρατήσει η ανομία, ή η παρανομία ; Ή το θυμικό ορισμένων, στέλνειπροσβλητικές επιστολές στο όνομα των Εμπόρων; Ειρωνείες, προσβολές προσώπων και θεσμών, που μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν στο νεοσύστατο θεσμό».