Μπασκετικό είναι το νέο τηλεοπτικό σποτ του Υπουργείου Υγείας, κατά του Covid-19 και υπέρ του εμβολιασμού. Στο νέο σποτ κατά του ιού πρωταγωνιστές είναι οι θρυλικοί παίκτες του ελληνικού μπάσκετ, Δημήτρης Διαμαντίδης και Θοδωρής Παπαλουκά. Το σποτ έχει επίσης ως φόντο το μυθικό ματς της Εθνικής με την Γαλλία στον ημιτελικό του χρυσού Eurobasket του 2005, όπου η Ελλάδα γύρισε ανάποδα το ματς και το πήρε με εκείνο το επικό τρίποντο του Διαμαντίδη και πήγε στον τελικό όπου σήκωσε την κούπα.

Το στόρι του σποτ είναι:

Οι δυο μύθοι του μπάσκετ κάθονται σε δυο καρέκλες στο παρκέ ενός γηπέδου μπάσκετ και συζητούν, ενώ κατά την διάρκεια της συζήτησης μπαίνουν ως…  σφήνες πλάνα από το ματς της Ελλάδας με την Γαλλία.

Η συζήτηση που κάνουν Διαμαντίδης – Παπαλουκάς

Παπαλουκάς: Το παιχνίδι κρατά 40 λεπτά

Διαμαντίδης: Στα δύσκολα, όμως, όλα κρίνονται στο τέλος!

Παπαλουκάς: Μπορεί να έχεις κάνει τα πάντα σωστά για 39 λεπτά. Αλλά είναι το τελευταίο ένα που μετράει.

Διαμαντίδης: Αυτό είναι το μπάσκετ και δεν διαφέρει καθόλου από τη ζωή.

Παπαλουκάς: Τώρα που ο δύσκολος αγώνας με την πανδημία πάει προς τη λήξη του…

Διαμαντίδης: …η μπάλα είναι στα χέρια όλων μας!

Παπαλουκάς: Είμαστε κουρασμένοι, αλλά ξέρουμε να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι

Διαμαντίδης: Κι αν δείξουμε τη δύναμή μας, δεν υπάρχει καμία…

Παπαλουκάς: …μα καμία περίπτωση να μη βάλουμε το τελευταίο σουτ.

Διαμαντίδης: Αυτό που δίνει τη μεγάλη νίκη!

Το «ευχαριστώ» του Βασίλη Κικίλια

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σχολίασε το σποτ με ανάρτησή του στο Twitter και έστειλε το δικό του ευχαριστώ στους Διαμαντίδη και Παπαλουκά, καθώς έγραψε:

«Κάθε μεγάλος αγώνας κρίνεται στο τέλος. Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας καθώς προχωράει ο εμβολιασμός μέχρι να χτίσουμε την ανοσία του πληθυσμού. Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Θοδωρή Παπαλουκά για τη συμμετοχή τους στο σποτ του υπουργείου Υγείας».

Στο σποτ αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο εμβολιασμός προχωράει. Μαζί έχουμε την δύναμη να βγούμε νικητές. Ένα μήνυμα που αξίζει να ακουστεί. Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Θοδωρή Παπαλουκά».

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

 

 

ΤΟ ΣΠΟΤ