Ο Λευτέρης Αυγενάκης στέλνει στις κάλπες για εκλογές μέχρι τις 31/5 όλες τις Ομοσπονδίες (και φυσικά στην περίπτωσή μας την ΕΟΚ) που έχουν πάει σε προσωρινές διοικήσεις διορισμένες από το Πρωτοδικείο.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού κατέθεσε στην Βουλή και θα ψηφιστεί αύριο (31/3) τροπολογία εξπρές που προβλέπει ότι όσες Ομοσπονδίες (στην περίπτωσή μας η ΕΟΚ) έχουν διοικήσεις Πρωτοδικείου θα πρέπει να κάνουν εκλογές ως τις 31/5/

Έτσι η κάλπη στην ΕΟΚ θα πρέπει να έχει στηθεί ως τις 31/5.

Η Ομοσπονδία μπάσκετ οδεύει σε διοίκηση Πρωτοδικείου, αλλά οι εκλογές της δεν θα πάνε τελικά πολύ πίσω, καθώς η τροπολογία προβλέπει να έχει τελειώσει το θέμα των εκλογών μέχρι τη τελευταία ημέρα του Μαΐου

Αναλυτικά η τροπολογία που… πιάνει και την ΕΟΚ:

 «1. Αθλητική ομοσπονδία στην οποία, πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος, έχει διοριστεί προσωρινό διοικητικό συμβούλιο δυνάμει δικαστικής απόφασης, διεξάγει υποχρεωτικά αρχαιρεσίες για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων το αργότερο έως την 31η/5/2021.

Η θητεία της προσωρινής διοίκησης παρατείνεται έως την ημερομηνία του πρώτου εδαφίου, αν, σύμφωνα, με την οικεία δικαστική απόφαση, ολοκληρώνεται νωρίτερα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο άρθρο δύο δίνεται η ίδια προθεσμία για εκλογές στις νεοσύστατες Ομοσπονδίες

«2. Αθλητική ομοσπονδία που έλαβε αναγνώριση εντός του έτους 2020, διεξάγει υποχρεωτικά αρχαιρεσίες για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων το αργότερο έως την 31η/5/2021. Η θητεία των καταστατικών οργάνων παρατείνεται έως τη λήξη της έως την 31η/5/2021. Κατά παρέκλιση της παραγράφου 2 του άρθρου 14 του ν. 2725/1999 (Α’121) , στη γενική συνέλευση που συγκαλείται έως την παραπάνω ημερομηνία για τη διενέργεια αρχαιρεσιών, δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχει κάθε αθλητικό σωματείο, μέλος της Ομοσπονδίας, που φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση και έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο του άρθρο 142 του ν. 4174/2020 (α’ 148)».