Η μάχη για την ομαλή επανεκκίνηση του αθλητισμού στη χώρα εξακολουθεί να λαμβάνει χώρα καθημερινά, αφού παρά το πράσινο φως της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την έναρξη της αγωνιστικής δράσης σε Α2 Ανδρών και Α1 Γυναικών, οι μικρότερές των κατηγορίες ακόμα βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι, με τα έσοδα και τη διάθεση να μειώνονται καθημερινά όλο και περισσότερο.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, το μήνυμα του Ρήγα Παπαργυρόπουλου στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, το οποίο ουσιαστικά απογυμνώνει την σαθρότητα της απόφασης του κυρίου Αυγενάκη, σχετικά με τη μονομερή επιστροφή του ελληνικού μπάσκετ.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο αθλητής του Έσπερου Λαμίας, το οποίο κάνει κλήση τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στους ομοιοπαθείς αθλητές για να διεκδικήσουν όσα τους αναλογούν, ανέφερε:

 

«Ξεκινάει η Α2 Ανδρών προπονήσεις και η Α1 Γυναικών αγώνες…και ξαφνικά σίγησαν τα πάντα στο Facebook…
Εμείς όλοι της Β’ και Γ’ Εθνικής μην ανοίξουμε καμιά μύτη…αράξτε»

 

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, που ανά καιρούς έχει υπερασπιστεί διάφορες εξόδους για…χειμερινά και ορειβατικά σπορ, αποδεικνύει πως η Νέα Δημοκρατία μάλλον δεν έχει στα άμεσά της σχέδια την πλήρη επιστροφή του αθλητισμού, αφού αντί της επανέναρξης των μικρότερων κατηγοριών, πρότεινε την εκκίνηση των…γλεντιών σε γάμους.

Λίγο πιο δίπλα, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ίσως ετοιμάζονται για κηδεία…

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

«Πιστεύω ότι τον Μάιο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε χώρους εστίασης, εκδηλώσεων, catering».

«Δεν φανταζόμουνα ποτέ πως θα ήμουν ο υπουργός Ανάπτυξης που θα φρόντιζε πώς να κλείνουν καταστήματα και να μπαίνουν λιγότεροι, θα ήθελα να ανοίγουν και να ενθαρρύνω να μπαίνουν περισσότεροι μέσα».

«Ζητώ συγγνώμη που είναι κλειστοί τόσους μήνες. Επιλέξαμε να χαθούν χρήματα για να σωθούν ζωές. Ειδικά για τις επιχειρήσεις εστίασης , catering, εκδηλώσεων (κτήματα για γάμους, βαφτίσια κλπ) και την εκτίμηση ότι θα ανοίξουν το Μάιο, υπογράμμισε ότι το λέει «γιατί και αυτοί και ο κόσμος που θέλει να προγραμματίσει εκδηλώσεις να σπεύσει από τώρα να κάνει το κλείσιμο των ραντεβού του. Διότι αν το αφήσουν όλοι οι συμπολίτες μας για την τελευταία στιγμή, όταν ανοίξουμε, μετά δεν θα βρίσκει κανένας κενή ημερομηνία, δεδομένου ότι έχουμε μείνει έναν χρόνο χωρίς εκδηλώσεις. Πιστεύω, λοιπόν, ότι με το πρόγραμμα του εμβολιασμού, που προχωράει ταχύτατα, με την εξέλιξη του καιρού προς τον Μάιο και τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το πώς θα πάει η πανδημία στη χώρα μας τους επόμενους μήνες, τον Μάιο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε και αυτές τις επιχειρήσεις. Άρα, να κάνουν και αυτοί τον προγραμματισμό τους. Είμαστε στο τέλος μιας δύσκολης διαδρομής».