Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος απάντησε με ομοβροντίες στα όσα ανέφερε σήμερα κατά της Ομοσπονδίας και του ίδιου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού άφησε σαφέστατες αιχμές κατά της ΕΟΚ για πολλά θέματα,

Μίλησε για «ομοσπονδίες που κώφευαν ή χρησιμοποιούσαν αστείες δικαιολογίες, για να μην αποστείλουν στοιχεία για την εφαρμογή του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων»!

Εκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην ΕΟΚ και τόνισε: «Η ΕΟΚ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για 1.200 και πλέον σωματεία ωστόσο στη λίστα που απέστειλε στη ΓΓΑ για τη διασταύρωση των ενεργών με το Μητρώο, δήλωσε 1.019».

Για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο, ανέφερε: «Οι μονοκρατορίες τελείωσαν! Είδαμε τον έλεγχο σας στο χώρο του μπάσκετ»!

Για τις αντιδράσεις των Ομοσπονδιών είπε: «Και το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, μαζί με τα υπόλοιπα Μητρώα των Φορέων που ακολουθούν θα βάλουν τάξη σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση! Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τα Σωματεία, να θέσουμε κανόνες, να διαμορφώσουμε ένα ευρύτερο πλαίσιο! Επιδιώκουμε με απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία, να έχουμε νοικοκυρεμένα, βιώσιμα σωματεία, με το σωστό μέγεθος, ώστε να εξυπηρετούνται οι αθλητές και οι τοπικές κοινωνίες και όχι οι φιλοδοξίες των προέδρων ή οι τακτικές ψηφοθηρίας των Ομοσπονδιαρχών».

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν άφησε να περάσει έτσι η επίθεση που εξαπέλυσε ο Λευτέρης Αυγενάκης και του απάντησε μέσω ομοβροντιών:

Αναλυτικά η απάντηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος πάντως δεν χρησιμοποίησε πουθενά το όνονα του Λευτέρη Αυγενάκη:  «Ο έχων μηδενική παρουσία και προσφορά στον αθλητισμό, επιχείρησε σήμερα για μία ακόμα φορά με αήθη τρόπο να απαξιώσει την μακρόχρονη ανιδιοτελή προσφορά ανθρώπων στο αθλητικό κίνημα της χώρας. Αιδώς Αργείοι».