To 6o Τουρνουά Basketball «ΔΩΣΕ ΠΑΣΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» διοργανώνει ο Ιωνικός Νίκαιας με στόχο την συγκέντρωση χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών και αθλητικού ρουχισμού (φόρμες, μπλουζάκια, κάλτσες) προωθώντας τα για επαναχρησιμοποίηση με κύριους αποδέκτες κοινωνικές δομές δήμων (κοινωνικές ιματιοθήκες, κοινωνικά παντοπωλεία) της χώρας τους αλλά και δομές φιλοξενίας προσφύγων.

  Στο 6ο τουρνουά Basketball Ιωνικού Νίκαιας θα συμμετάσχουν κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της Αττικής σε επίπεδο ακαδημιών, με περισσότερους από 500 αθλητές, σε ένα οργανωμένο και πετυχημένο τουρνουά, με τα παιχνίδια του να φιλοξενούνται στην έδρα του Ιωνικού Νικαίας, στον “Πλάτωνα” και στο “Καραμπίνη”. 24 Tμήματα Ακαδημιών – 14 Ομάδες – 3 Ηλικιακές κατηγορίες – 1 Τουρνουά. Παράλληλα, διοργανώνεται και Tουρνουά Κοριτσιών με την συμμετοχή πέντε ομάδων.

  Ο Ιωνικός Νίκαιας από μεριά του καλεί όλες τις ομάδες, τους αθλητές, θεατές και φιλάθλους ανεξαρτήτως ηλικίας να συμμετέχουν στη δράση φέρνοντας και προσφέροντας κατά τη διάρκεια των αγώνων σε σηματοδοτημένο σημείο συλλογής εντός του σταδίου αθλητικά παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά) ανεξάρτητα από το μέγεθος και αθλητικό ρουχισμό (φόρμες, μπλουζάκια, κάλτσες).

  Τα παπούτσια και τα αθλητικά ρούχα θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο όπου και θα γίνει διαλογή βάσει της κατάστασής τους και κατανομή τους ανά μέγεθος. Στη συνέχεια θα συσκευαστούν και θα προωθηθούν στους ενδιαφερόμενους φορείς οι οποίοι τα διαμοιράζουν στους συνανθρώπους μας.