Το Basketblog όχι μόνο αποκάλυψε ότι το μόνο πρωτάθλημα που θα «γλιτώσει» από το «λουκέτο» είναι η Basket League και σε όλα τα άλλα πρωταθλήματα της ΕΟΚ θα κατέβουν ρολά στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον ιό, αλλά είναι και το μόνο μέσο που ασχολείται με το τσουνάμι που θα προκαλέσει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στις ομάδες και στις Ακαδημίες η απόφαση για «λοκντάουν» και κλείσιμο των κλειστών γηπέδων άρα απαγόρευση ακόμα και των προπονήσεων.

Δεν τα λέμε αυτά για να ευλογήσουμε τα γένια μας. Τα λέμε μπας και φιλοτιμηθούν οι αρμόδιοι μπασκετικοί φορείς να πάρουν επίσημη θέση για το όλο θέμα που «καίει και τσουρουφλίζει» ομάδες, παίκτες, προπονητές, σταφ των ομάδων κλπ που το «λουκέτο» θα τους προκαλέσει μαύρες τρύπες στα έσοδα και τις απολαβές τους.

 Μέχρι και τώρα η ΕΟΚ, ο ΠΣΑΚ, ο ΣΕΠΚ… σφυρίζουν αδιάφορα και δεν έχουν πάρει ακόμα θέση

Στο ποδόσφαιρο ο ΠΣΑΠ κινητοποιήθηκε άμεσα. Ο Σύνδεσμος των Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών έστειλε επιστολή στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας για το θέμα.

Ο ΠΣΑΠ θεωρεί λάθος το κλείσιμο των δυο μικρότερων στην ιεραρχία (η επαγγελματική λίγκα δεν θα διακοπεί) ποδοσφαιρικών κατηγοριών Super League 2 και Football League και αναφέρει στην επιστολή του ότι η απόφαση αυτή θα φέρει ««οικονομική καταστροφή για χιλιάδες οικογένειες».

Και έχει δίκιο ο ΠΣΑΠ. Οι ομάδες θα χάσουν έσοδα από τους χορηγούς και τις διαφημίσεις. Οι παίκτες, οι προπονητές, τα μέλη των ομάδων θα χάσουν τους μισθούς τους.

Ο ΠΣΑΠ λοιπόν, ως συνδικαλιστικό όργανο έσπευσε να πάρει θέση, να αναδείξει το πρόβλημα, να φωνάξει για το «κραχ» που έρχεται σε όσους εμπλέκονται στις κατηγορίες αυτές.

Στο μπάσκετ σιγή ιχθύος. Και αναρωτιόμαστε…

Ο ΠΣΑΚ όχι μόνο ως συνδικαλιστικό όργανο των παικτών, δεν το άκουσε το θέμα; Δεν το ξέρει; Δεν θεωρεί ότι το «λουκέτο» στα εθνικά πρωταθλήματα θα προκαλέσει οικονομικές ζημιές στους παίκτες; Αν το άκουσε γιατί δεν έχει πάρει θέση ακόμα;

Ο ΣΕΠΚ ως συνδικαλιστικό όργανο των παικτών, δεν το άκουσε το θέμα; Δεν το ξέρει; Δεν θεωρεί ότι το «λουκέτο» στα εθνικά πρωταθλήματα θα προκαλέσει οικονομικές ζημιές στους προπονητές και τα μέλη των τεχνικών τιμ; Αν το άκουσε γιατί δεν έχει πάρει θέση ακόμα;

Η ΕΟΚ από την άλλη, δεν έχει άποψη για το θέμα; Ανακοίνωσε απλά και επίσημα το «λουκέτο» στις διοργανώσεις της και τέλος.

Τα λέμε όλα αυτά με καλοπροαίρετη διάθεση. Τα λέμε για να κινητοποιηθούν επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς, να πάρουν θέση, να μιλήσουν, να ακουστούν, να προτείνουν λύσεις.

Και ελπίζουμε να το πάρουν το μήνυμα για το καλό του αθλήματος που όλοι αγαπάμε και υπηρετεί ο καθένας από το δικό του μετερίζι.