Στο δεύτερο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής της τελικής φάσης του 48ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στη ΧΑΝΘ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 76-39 του Λεύκιππου Ξάνθης.

Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε με σερί 8-2 να προηγηθεί με 13-5, 3:43 πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου. Ο Λεύκιππος όμως, που ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και έφθασε να είναι είναι πίσω με 17-14, στο 12ο λεπτό με καλάθι του Πεχλιβανίδη.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και με σερί 7-0 πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στο σκορ (24-14). Το σκορ παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα για τους «ερυθρόλευκους» μέχρι το 29ο λεπτό όταν ο Σπηλιωτόπουλος έκανε το 52-31.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς οι Πειραιώτες ανέβασαν κι άλλο το υπέρ τους σκορ, μέχρι το τελικό 76-39.

Δεκάλεπτα: 15-10, 33-20, 55-33, 76-39

Διαιτητές: Παντελίδης, Κωνσταντινίδου, Ξέρας

Ολυμπιακός (Τσαλδάρης): Δρίτσας 12(2), Σκλαβενίτης 5(1), Μόουσα 18(1), Γιοβάνης, Αρφαράς 7(1), Οικονομόπουλος 4(1), Τσάμης, Σπηλιόπουλος 11(1), Ζορμπάς 5, Καραϊσκος 2,Τσολάκης 12, Γιαννούλης.

Λεύκιππος Ξάνθης (Μαγιάννης): Μακαρατζής 9(1), Δεληγιάννης 10, Πεχλιβανίδης 3, Βασαλάκης, Αλεμδάρ, Σαββίδης 6, Κοπτόπουλος, Βάμπουλας, Τσιρχόγλου 11, Ιωαννίδης, Καλεντζή, Μουργόπουλος.

 

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα ΕΔΩ.

 

Δηλώσεις

 

Δημήτρης Τσαλδάρης (προπονητής Ολυμπιακού): «Σήμερα παρουσιαστήκαμε νωθροί, χωρίς διάθεση και ενέργεια. Δε παίξαμε με τον τρόπο που θέλουμε. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τη κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά η εικόνα μας δεν ήταν δικαιολογημένη. Επικεντρωνόμαστε στο αυριανό παιχνίδια και στο να είμαστε αυτοί που πρέπει για να κερδίσουμε».

Νίκος Τσολάκης (παίκτης Ολυμπιακού): «Δεν έχει τόση σημασία το ότι είμαστε αήττητοι μέχρι στιγμής. Εχουμε δύο ακόμη τελικούς με δύο πολύ καλές ομάδες. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο και να μη μας συνεπαίρνει κάθε νίκη μέχρι το τέλος του τουρνουά».

Νίκος Ρετζέπης (γυμναστής Λεύκιππου Ξάνθης): «Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί πέτυχαν όλοι το στόχο τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Είναι τεράστια επιτυχία για επαρχιακή ομάδα, με επτά παιχνίδια σε δέκα μέρες και δύο μήνες προετοιμασία, να μην αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού της, ανεξάρτητα με τον αντίπαλό της. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Ολυμπιακού».

Φίλιππος Τσιρχόγλου (παίκτης Λεύκιππου Ξάνθης): «Ηταν ένα παιχνίδι με αντίπαλο μια καλύτερη ομάδα. Προσπαθήσαμε να το απολαύσουμε όσο μπορούμε και να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε και στα επόμενα παιχνίδια».