Μετά το τέλος του απόλυτα επιτυχημένου 48ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στη ΧΑΝΘ, η ΕΟΚ ανακοίνωσε μέσω των προσωπικών της social media τους κύριους διακριθέντες του τουρνουά, οι οποίοι προέκυψαν έπειτα από ψηφοφορία των προπονητών.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός, που αναδείχθηκε πρωταθλητής λίγες ώρες πριν, κυριάρχησε και τα βραβεία, με τον Σωτήρη Οικονομόπουλο -μετρώντας 10 πόντους και 4 ασίστ- να αναδεικνύεται ως ο MVP του θεσμού, ενώ στην κορυφαία πεντάδα συμμετείχε και ο Ζέιτ Μούσα.

Αναλυτικά η κορυφαία πεντάδα:

 

Σωτήρης Οικονομόπουλος (Ολυμπιακός)
Αθανάσιος Μπαζίνας (Προμηθέας Πατρών)
Ζέιτ Μούσα (Ολυμπιακός)
Αλέξανδρος Σαμοντούροβ (ΔΕΚΑ)
Τζουλιάνο Τόλα (Περιστέρι)

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Ζέιτ Μούσα του Ολυμπιακού. Την απονομή πραγματοποίησε το μέλος της επιτροπής του Μουσείου Μπάσκετ της ΧΑΝΘ, Μιχάλης Γιαννουζάκος.

Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Σωτήρης Οικονομόπουλος του Ολυμπιακού, ενώ την καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης αποτέλεσαν οι Αθανάσιος Μπαζίνας του Προμηθέα Πάτρας, Σωτήρης Οικονομόπουλος του Ολυμπιακού, Ζέιτ Μούσα του Ολυμπιακού, Αλέξανδρος Σαμοντούροβ της ΔΕΚΑ και Τζουλιάνο Τόλα του Περιστερίου. Τις απονομές έκανε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης».