Στον πρώτο αγώνα της τελικής φάσης του 48ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων που άρχισε σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Αθήνα, ο Εξάστερος επικράτησε με 77-54 των Ικάρων Σερρών.

Η ομάδα των Σερρών προηγήθηκε με νταμπλ σκορ (8-4) δύο λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Ο Εξάστερος όμως με σερί 13-2 πέρασε με 17-10, ενώ λίγο αργότερα έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (21-11 με τον Αδαμόπουλο, 2:24 πριν το τέλος της περιόδου).

Η διαφορά παρέμεινε κοντά στους δέκα πόντους για την Αθηναϊκή ομάδα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Καπετάκης μείωσε στους επτά για τους Ικάρους (31-24, 4:47 πριν την ανάπαυλα) και ο ίδιος παίκτης με τρίποντο έκανε το 37-30 λίγο πριν τη λήξη της περιόδου.

Ο Εξάστερος προηγήθηκε με 54-36 στο μέσο του τρίτου δεκαλέπτου με καλάθι του Ευαγγελίου, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Με σερί 5-0 στις αρχές της τελευταίας περιόδου, ξεπέρασε και τους 20 πόντους (67-45), φθάνοντας τελικά άνετα στην πρώτη του επιτυχία στο τουρνουά.

Δεκάλεπτα: 23-15, 39-30, 62-45, 77-54
Διαιτητές: Αναστόπουλος-Τσιμπούρης-Ρίζος

Εξάστερος (Σιούτης): Παπαζώτος 13, Ζερβός 7(1), Αδάμης 2, Ευαγγελίου 2, Κουστένης 21, Κολίγρης, Αδαμόπουλος 6, Αβδάλας 21(1), Ρημαγμός, Αθανασόπουλος 2, Βλάσσης 2, Σταμάτης 1.
Ικαροι Σερρών (Μπίλιος): Αστερίου, Μπανάβας, Τσιώλης, Ανδρικάκης 5, Θεοφανίδης 1, Κακλίδης 4, Χατζόπουλος 9, Καραπέπερας 1, Ντώνες 4, Μιντσώκης, Καπετάκης 30(3), Φραγκούλης.

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα ΕΔΩ.

 

Δηλώσεις

 

Γιάννης Σιούτης (προπονητής Εξάστερου): «Παρουσιαστήκαμε καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και καταφέραμε και επικρατήσαμε. Τα παιδιά είναι μικρότερα σε ηλικία από όλους τους αντιπάλους τους. Θα παλέψουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια, βλέποντας το κάθε ένα χωριστά».

Νεοκλής Αβδάλας (παίκτης Εξάστερου): «Σήμερα δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα με τον αντίπαλό μας και πήραμε την πρώτη μας νίκη. Αύριο με την ΔΕΚΑ θα είναι σίγουρα ένα διαφορετικό παιχνίδι».

Γιώργος Μπίλιος (προπονητής Ικάρων Σερρών): «Παλέψαμε αρκετά ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Μας αδικεί η εικόνα που δείξαμε στην επανάληψη και πιστεύω ότι η τελική διαφορά δε δείχνει την πραγματική εικόνα της ομάδας μας».

Ευδόξιος Καπετάκης (παίκτης Ικάρων Σερρών): «Ηταν μια πρεμιέρα με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε να μείνουμε στο παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία που είμαστε στις έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας»