Μπορεί η ΔΕΚΑ να μην κατόρθωσε στο ύστατο δευτερόλεπτο κόντρα στον Προμηθέα Πατρών να στεφθεί πρωταθλήτρια στο 48ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, αλλά η ακαδημία κατάφερε να κυριαρχήσει στα ατομικά βραβεία του τουρνουά, με τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ να καταλαμβάνει κάθε πιθανή επιτυχία!

Συγκεκριμένα, ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας του ανακηρύχθηκε τόσο ως πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης όσο και ως ο Πολυτιμότερος Παίκτης της, όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η ίδια η ΕΟΚ.
Ταυτόχρονα, είναι ένα από τα 5 μέλη της κορυφαία πεντάδας του θεσμού, η οποία κατέχει αθλητές από ισάριθμες ομάδες!

Συγκεκριμένα, ο «ψηλός» της ΔΕΚΑ μέτρησε 24 πόντους, 16 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες ανά 24 μόλις αγωνιστικά λεπτά, κυριαρχώντας κατά κράτος στο ζωγραφιστό!

Αναλυτικά η κορυφαία πεντάδα:

 

Αλέξανδρος Σαμοντούροβ ΔΕΚΑ,
Νίκος Βασιλείου Προμηθέα Πάτρας,
Βενιαμίν Αμπόση Ολυμπιακός,
Νεοκλής Αβδάλας Εξάστερος,
Ευδόξιος Καπετάκης Ικάροι Σερρών

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης στο Πανελλήνιο Παίδων αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ της ΔΕΚΑ.

Την απονομή πραγματοποίησε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Σάββας Λόρτος. Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ της ΔΕΚΑ, ενώ την καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης αποτέλεσαν οι Αλέξανδρος Σαμοντούροβ της ΔΕΚΑ, Νίκος Βασιλείου του Προμηθέα Πάτρας, Βενιαμίν Αμπόση του Ολυμπιακού, Νεοκλής Αβδάλας του Εξάστερου, Ευδόξιος Καπετάκης των Ικάρων Σερρών. Τις απονομές έκανε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Αριστείδης Γολέμης».