Σε ένα άσχημο ποιοτικά παιχνίδι με πάμπολλα λάθη και ελάχιστες ασίστ, ο Προμηθέας Πατρών κατάφερε να φτάσει στην 3η του φετινή νίκη σε ισάριθμα ματς στο 48ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, επικρατώντας πολύ δύσκολα με 49-44 του Ηρακλείου ΟΑΑ.

Παρά το γεγονός πως η αχαϊκή αρμάδα ήλεγχε απόλυτα τον αγώνα μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου, οι Κρητικοί αντέδρασαν πιεστικά και πεισματικά για ακόμα ένα παιχνίδι τους στο τουρνουά και με επί μέρους σκορ της τάξης του 26-15 κατάφερε να μειώσει στους 3 μόλις πόντους 3.26 πριν το φινάλε (42-45), αποδεικνύοντας πως είναι ένας δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος.

Στο τέλος όμως, η δεξαμενή του Προμηθέα απέδειξε την αξία της και κατάφερε να ξεπεράσει έστω και με αυτόν τον τρόπο το εμπόδιο του Ηρακλείου, που παραμένει ακόμα δίχως νίκη στο γήπεδο του Πανελληνίου.

Για τους νικητές, που πέτυχαν μόλις 15 καλάθια(27% ευστοχία) και 15 βολές (58% ευστοχία), διακρίθηκε κυρίως ο Νίκος Βασιλείου με 11 πόντους (3-15 σουτ, 3-5 βολές), 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 30 αγωνιστικά λεπτά,
Από την άλλη μεριά, για το Ηράκλειο, που σούταρε με το πενιχρό 29% εντός πεδιάς και το ακόμα πιο φτωχό 18% από το τρίποντο, ξεχώρισε ο Γιώργος Σαραντουλάκης με 12 πόντους και 4 κλεψίματα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως οι δύο οργανισμοί «συνεργάστηκαν» για 36 συνολικά λάθη, με τον Προμηθέα να μετράει 22 για 13 μόλις τελικές πάσες.

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα ΕΔΩ.