Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, χαιρέτησε την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με την επικύρωση της νομιμότητας της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας, παρά τις κινήσεις του Παναγιώτη Φασούλα για την πάταξή της, αναφέροντας πως «το μπάσκετ ελευθερώθηκε από την ομηρία του».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η σημερινή νέα απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η μόνη νόμιμη και ισχυρή Διοίκηση της ΕΟΚ είναι η υπάρχουσα απορρίπτοντας τις προσφυγές, σηματοδοτεί την απελευθέρωση από την ομηρία, που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στο Ελληνικό Μπάσκετ.

Πλέον, από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας η επιχείρηση «Ελευθερία», με αποκλειστικό στόχο τη διεξαγωγή νόμιμων εκλογών, μακριά από παρεμβάσεις και αντιδημοκρατικές διαδικασίες, που θα οδηγήσει στην επόμενη μέρα του Ελληνικού Μπάσκετ.

Δεν νομίζω ότι χωρούν άλλα λόγια, παρά ο καθένας μας ν’ ανοίξει την καρδιά και το μυαλό του στην πιο όμορφη γιορτή της χριστιανοσύνης, στην επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Χρόνια πολλά…

Παράλληλα, θα ήθελα να ευχηθώ στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Γυναικών καλή επιτυχία ενόψει του σημερινού τζάμπολ του FIBA Women’s EuroBasket 2021».