Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, μίλησε για «κατάργηση της δημοκρατίας» με τα όσα έγιναν σήμερα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Από άλλη ο Άγγελος Παπανικολάου πέταξε και το μπαλάκι στον Λευτέρη Αυγενάκη, για το άνοιγμα των «μικρών κατηγοριών» και των Ακαδημιών και άφησε αιχμές για τη στάση του υφυπουργού Αθλητισμού στο θέμα του Μητρώου των Σωματείων

Ο κ. Παπανικολάου έκανε λόγο για «κατάργηση της δημοκρατίας με τα όσα συνέβησαν σήμερα στην ψηφοφορία», τονίζοντας πως «αύριο αναμένεται η νόμιμη ψηφοφορία, στην οποία χρειάζεται η παρουσία τουλάχιστον έντεκα ατόμων για να υπάρξει απαρτία».

Επιπλέον, μίλησε για «ανίερες συμμαχίες», ενώ τόνισε πως μπορεί να κινηθούν νομικά εφόσον δεν διεξαχθεί αύριο η ψηφοφορία.

Επίσης, δήλωσε πως «όταν υπάρχουν υπέρμετρες φιλοδοξίες και μπαίνουν πάνω από το μπάσκετ, καταπατώντας τα νομικά πλαίσια, φτάνουμε σε όλα όσα συνέβησαν σήμερα στη διαδικασία ψηφοφορίας».

Για το θέμα του ξεκλειδώματος και των άλλων μικρών πρωταθλημάτων και των Ακαδημιών τόνισε ότι όλα είναι στο χέρι του Λευτέρη Αυγενάκη: «Είναι θέμα αποκλειστικά του κυρίου Αυγενάκη ξεκάθαρα. Αν ο κύριος Αυγενάκης υπογράψει να ξεκινήσουν, θα ξεκινήσουν».

Για το θέμα του Μητρώου των Σωματείων είπε: «Όπως θέμα του κ. Αυγενάκη είναι να ανοίξει το Μητρώο, το οποίο δεν καταλαβαίνω γιατί το έχει κλειστό και υποκρύπτει αυτό. Γιατί να μην γραφτούν τα σωματεία τώρα; Δεν μπορώ να καταλάβω τι κρύβει και τι φοβάται και γιατί το κάνει. Πραγματικά έχω απορία. Να τακτοποιηθούν τα σωματεία. Αυτό δεν είναι ζητούμενο στο Μητρώο; Γιατί είναι κλειστό ακόμα;

Θέλω να γίνουν εκλογές άμεσα. Να ψηφίσουν όλα τα ενεργά σωματεία. Δεν μπορεί 400 σωματεία να κλείσουνε. Δεν μπορεί 40.000 παιδάκια από το Σεπτεμβρίου να μην προπονούνται και 6.00 αθλητές ανδρικών ομάδων να μην αγωνίζονται».

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΣΠΟΡ FM 94,6