Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στις επερχόμενες εκλογές του Μαρτίου, Άγγελος Παπανικολάου, απηύθυνε μήνυμα για την πάταξη του «λουκέτου» που μαστίζει εδώ και τόσους μήνες τον ελληνικό -επαγγελματικό και ερασιτεχνικό- αθλητισμό, προσπαθώντας να κάνει κατανοητό προς πάσα κατεύθυνση το γεγονός πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο τόσο οικονομικά όσο και συναισθηματικά για τους αθλητές και τους προπονητές.

 

Αναλυτικά το μήνυμα του Άγγελου Παπανικολάου για το «λουκέτο» και το τέλος που πρέπει να επιβληθεί:

 

«Η επανεκκίνηση του Μπάσκετ δεν πρέπει εστιάζεται μόνο στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Α2 Ανδρών και της Α1 γυναικών. Πρέπει να εστιαστεί από πλευράς Γ.Γ.Α. στο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο ανοίγματος όλων των πρωταθλημάτων, εθνικών και τοπικών, υπό τις προϋποθέσεις που έχω θέσει και συγκεκριμένα, την οικονομική ενίσχυση και τη δημιουργία – λειτουργία της αθλητικής πλατφόρμας «Sport.testing».

Επί προσθέτως, θεωρώ αναγκαίο και επιτακτικό να καταργηθεί το κόστος χρήσης στα δημοτικά κλειστά γυμναστήρια και στα γήπεδα, που η ευθύνη ανήκει στην Γ.Γ.Α, η οποία οφείλει και πρέπει να αφαιρέσει τα λουκέτα απ’ όλα τα γήπεδα και να διασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις, προκειμένου να επανέλθει τάχιστα η αθλητική ζωή».