H Unics Kazan του Δημήτρη Πρίφτη πέτυχε χθες μία σπουδαία επιτυχία, αφού επιβλήθηκε της Virtus Bologna των Belineli και Teodosic με 107-100, κερδίζοντας μία θέση στον τελικό τou Εurocup. Παράλληλα με αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλισε την συμμετοχή της στην Euroleague της επόμενης περιόδου. 

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του 52χρονου τεχνικού σαν πρώτος προπονητής, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είχε δείξει και στο παρελθόν εξαιρετικά δείγματα.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δεύτερη θητεία του στον Άρη, ενώ το 2014 βοήθησε και αυτός από την πλευρά του τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδος, ως βοηθός του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά όλους τους σταθμούς της προπονητικής καριέρας του έμπειρου προπονητή.

Η πρώτη του δουλειά ήταν στα τμήματα υποδομής του ΑΝΟΓ, ενώ ακολούθησαν ο Άρης Γλυφάδας και ο Γ.Σ Αργυρούπολης. Στη συνέχεια αποφάσισε να στραφεί στο γυναικείο μπάσκετ, αναλαμβάνοντας τις τύχες του Κρόνου Αγίου Δημητρίου. Ακολούθως πέρασε για λίγο από τον Α.Π.Ο Αιγαίου, ενώ το 1998 λέει το ναι στην πρόταση των Εσπερίδων Καλλιθέας (γυναικεία ομάδα), όπου σημειώνει και την πρώτη του σημαντική προπονητική επιτυχία. Συγκεκριμένα την σεζόν 1999-2000 πανηγυρίζει την άνοδο στην Α1, κάτι που όπως ήταν φυσικό, του άνοιξε αρκετές πόρτες.

Κάπως έτσι το 2001 μεταπήδησε στην Α1 Ανδρών, όχι όμως σαν πρώτος προπονητής αλλά σαν βοηθός. Για την ακρίβεια βρέθηκε στο πλευρό του Dirk Bauermann στην Δάφνη, με την ομάδα τελικά να υποβιβάζεται στην Α2. Εκεί δούλεψε την επόμενη σεζόν και συγκεκριμένα δίπλα στον Θοδωρή Μπολάτογλου, στον Ιωνικό Νικαίας, με την ομάδα να τερματίζει εν τέλη στην έκτη θέση του πρωταθλήματος.

Το 2003, ήρθε η πρώτη του ευκαιρία να εργαστεί σε πάγκο μεγάλης ελληνικής ομάδας, αφού ανέλαβε χρέη βοηθού προπονητή στην ΑΕΚ, όπου παρέμεινε ως το 2009. Παράλληλα από το 2008 έως το 2012 ανέλαβε την Εθνική Ελλάδος, ενώ επέστρεψε σαν βοηθός το 2014. Ακολούθησε η τριανδρία στον Άρη, όπου συνεργάστηκε με τους Φώτη Κατσικάρη και David Blatt, πριν αναλάβει την Καβάλα, τον Ίκαρο Καλλιθέας και τον Κολοσσό Ρόδου.

Aφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τους «Ροδίτες» κλήθηκε να πλαισιώσει τον Φραγκίσκο Αλβέρτη στον πάγκο του Παναθηναϊκού, για τους τελικούς του πρωταθλήματος της σεζόν 2013-2014. Τελικά η σεζόν ολοκληρώθηκε ιδανικά για τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ  η μεγαλύτερη ευκαιρία στην μέχρι τότε προπονητική καριέρα του Πρίφτη δεν άργησε να έρθει.

Συγκεκριμένα λίγους μήνες αργότερα,  οι διοικούντες του Άρη του προσφέρουν την ευκαιρία να αναλάβει την θέση του πρώτου προπονητή της ομάδας και εκείνος δεν μπορεί να την αρνηθεί. Εκεί παρέμεινε τρία χρόνια, με το πέρασμά του να κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο τηρουμένων των αναλογιών. Για την ακρίβεια οδηγεί την ομάδα του δύο φορές στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ την σεζόν 2016-2017 φτάνει ως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου οι «Θεσσαλονικείς» ηττήθηκαν δύσκολα από τον Παναθηναϊκό.

Η συνέχεια τον έφερε στον πάγκο της Unics Kazan, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα σημειώνοντας σπουδαίες επιτυχίες. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομά του ακούστηκε έντονα ως προς τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γιώργου Βόβορα στον πάγκο του Παναθηναϊκό, δείγμα της αναγνώρισης της δουλειάς του.