Ο Προμηθέας έδωσε το πρωτάθλημα Παίδων στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 67-53 του Πανιωνίου (πήρε την 2η θέση στην διοργάνωση) στην τελευταία ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, αλλά μετά το ματς περίμενε να δει τι θα γίνει στο επόμενο παιχνίδι του Προμηθέα με την ΔΕΚΑ (είχε κερδίσει τους πράσινους) για να μάθει αν θα βγει πρωταθλητής. Οι Πατρινοί του έκαναν το χατίρι, επιβλήθηκαν με 71-51 της αντιπάλου τους και έτσι… έδωσαν στους πράσινους τον τίτλο, ενώ εκείνοι πήραν τελικά την 3η θέση. 

Περίμενε τον Προμηθέα

Ο Παναθηναϊκός είδε τον Πανιώνιο να ξεκινάει καλύτερα το ματς (1-5), αλλά στην συνέχεια οι πράσινοι πήραν μπροστά, έκαναν ένα σερί 8-0, προηγήθηκαν με 9-5 στο 5΄ και από κει και πέρα το τριφύλλι κυριάρχησε ολοκληρωτικά και η διαφορά πήρε την ανηφόρα και έφτασε και στους 17 πόντους (37-20) στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Πανιώνιος το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 59-48 στο 38΄.40΄΄ και τίποτα παραπάνω.

Δεκάλεπτα: 19-10, 35-20, 46-28, 67-53

Διαιτητές: Παναγιώτου-Ζαχαρής

Παναθηναϊκός (Σιούτης): Πατρινός, Κορωπιώτης 7 (2), Κάβουρας 3, Γιαννούλτσης 9, Κυραλέος 4, Παπαδημητρακόπουλος 1, Καλιανιώτης 27, Γιώτης 16.

Πανιώνιος (Μελέτης): Μακρής, Νουρτσελλάρι, Παπακωνσταντίνου, Κουμάνταρος 9 (1), Μεριχωβίτης, Νάνος 17 (3), Τόλιας 16 (1), Καραογλάνης, Κοκορέλης 2, Δημητρακόπουλος, Μπαμπάτσικος 9, Δαλαμπέκης.

 

«Δεν ξέρουμε ακόμα»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Σιούτης τόνισε μετά το ματς ότι η ομάδα περιμένει να δει τι θα κάνει ο Προμηθέας για να μάθει την θέση που θα πάρει:  «Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη μεγάλη προσπάθεια, τόσο στο τουρνουά όσο και όλη τη χρονιά. Δεν ξέρουμε ακόμη σε τι θέση θα τερματίσουμε αλλά ότι και να γίνει εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή τους».

 

Οι Πατρινοί τον… έστεψαν

Ο Προμηθέας ήταν καλύτερος απέναντι στην ΔΕΚΑ στο παιχνίδι που έκρινε τελικά τον πρωταθλητή. Οι Πατρινοί πήραν τη νίκη με 72-51, κατέκτησαν την 3η θέση και έδωσαν το στέμμα του πρωταθλητή στον Παναθηναϊκό

Δεκάλεπτα: 21-11, 47-26, 59-42, 72-51

Διαιτητές: Λιότσος-Τσαχάκης

Προμηθέας Πάτρας (Κεσαπίδης): Αλαφοδήμος 8 (2), Νεόφυτος, Καρυδάκης, Καφεζάς 15 (1), Μαντζούκας 24(1), Μαντίκος 7 (1), Παγανιάς 6 (2), Μαράτος 6 (1), Λάγιος 6.  

ΔΕΚΑ (Χατζηβρέττας-Κυριαζής-Χρήστου): Τσιμερίκας, Βενετίδης 2, Κρίτσικας 2, Βασιλείου 2, Παπαπασχάλης, Τσιροπούλης Ι. 2, Τσιροπούλης Μ. 6, Παπασάβογλου Αν. 22 (3), Θεογιάννης 8 (2), Παπασάβογλου Αρ. 5, Νούσκαλης 2, Κοντέλης.

 

«Παιχνίδι αντάξιο των δυνατοτήτων μας»

Ο προπονητής του Προμηθέα, Ανδρέας Κεσαπίδης, επισήμανε μετά το τέλος του αγώνα ότι η ομάδα του έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: «Επιτέλους κάναμε ένα παιχνίδι αντάξιο των δυνατοτήτων μας και ήταν αυτό που μας έδωσε το χάλκινο μετάλλιο. Ηταν ένα τουρνουά που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες».

 

Η τελετή λήξης

Με την παράταξη των ομάδων στο παρκέ του γηπέδου ξεκίνησε η τελετή λήξης των αγώνων. Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στο Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου για την προσφορά του, ενώ το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ, Κώστας Νικάκης, παρέδωσε πλακέτα στον αντιδήμαρχο αθλητισμού του Δήμου, Νίκο Γκρίζη.

Πρώτος σκόρερ του τουρνουά αναδείχθηκε ο Λευτέρης Μαντζούκας του Προμηθέα Πάτρας που παρέλαβε το έπαθλο από τον ταμία της ΕΣΚΑΒΔΕ Γιώργο Μπέστια.

Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Μάριος Γιώτης του Παναθηναϊκού που πήρε το βραβείο από το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Σάββα Λόρτο.

Στην καλύτερη πεντάδα βρέθηκαν οι Βασίλης Τόλιας (Πανιώνιος), Αναγνώστης Παπασάβογλου (ΔΕΚΑ), Γιώργος Καλανιώτης, Μάριος Γιώτης (Παναθηναϊκός), και Λευτέρης Μαντζούκας (Προμηθέας Πάτρας) με την απονομή να πραγματοποιεί το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Νίκος Φαρμάκης.

Στον πέμπτο Αρίωνα Ξάνθης την απονομή έκανε ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ Στράτος Τσώνος. Στην τέταρτη ΔΕΚΑ τα αναμνηστικά παρέδωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΣΚΑΒΔΕ Σταμάτης Συρόπουλος.

Στον τρίτο Προμηθέα Πάτρας τα μετάλλια και τα αναμνηστικά παρέδωσαν τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ Αγγελος Παπανικολάου και Δημήτρης Ρόζης, ενώ στο δεύτερο Πανιώνιο τις απονομές έκαναν οι κ.κ. Νικάκης και Λόρτος. Τέλος στον πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκό τα μετάλλια απένειμαν ο κ. Νικάκης και ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Νίκος Γκρίζης και το κύπελλο ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Αριστείδης Γολέμης.

Το Ηράκλειο δεν ήταν στην απονομή. Αναχώρησε νωρίτερα για την Κρήτη προκειμένου να προλάβει το πλοίο.

 

Το πανόραμα του 45ου Πανελληνίου Παίδων

Τετάρτη 20 Ιουνίου

Παναθηναϊκός ΑΟ – ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης 68-56

ΔΕΚΑ – Ηράκλειο ΟΑΑ  75-56

Πανιώνιος ΓΣΣ – ΑΣΠ Προμηθέας  74-72

 

Πέμπτη 21 Ιουνίου

ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης – ΔΕΚΑ  50-72

ΑΣΠ Προμηθέας – Παναθηναϊκός ΑΟ  71-79

Ηράκλειο ΟΑΑ – Πανιώνιος ΓΣΣ 57-88

 

Παρασκευή 22 Ιουνίου

ΑΣΠ Προμηθέας – ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης 76-54

Πανιώνιος ΓΣΣ – ΔΕΚΑ 70-47

Παναθηναϊκός ΑΟ – Ηράκλειο ΟΑΑ 82-54

 

Σάββατο 23 Ιουνίου

ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης – Πανιώνιος ΓΣΣ 46-65

Ηράκλειο ΟΑΑ – ΑΣΠ Προμηθέας  70-86

ΔΕΚΑ – Παναθηναϊκός ΑΟ 73-64

 

Κυριακή 24 Ιουνίου 

Ηράκλειο ΟΑΑ – ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης  64-79

Παναθηναϊκός ΑΟ – Πανιώνιος ΓΣΣ 67-53

ΑΣΠ Προμηθέας – ΔΕΚΑ  72-51

 

Η τελική βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός  4-1  9

2. Πανιώνιος 4-1  9

3. Προμηθέας Πάτρας  3-2   8

4. ΔΕΚΑ  3-2   8

5. Αρίων Ξάνθης  1-4   6

6. Ηράκλειο  0-5   5