Τα μέλη του ΠΣΑΚ είχαν συνάντηση σήμερα με σήμερα (4/2) με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εξήγησαν στους Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Μαυρωτά την τραγική κατάσταση που υπάρχει στο μπάσκετ, ζήτησαν να γίνει επανεκκίνηση της σεζόν και τόνισαν για άλλη μια φορά ότι ο ΠΣΑΚ θα διαθέσει από το ταμείο του 20.000 ευρώ για να γίνονται για 2 μήνες τεστ για τον Covid-19.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι θέλει να βγει το «λουκέτο».

Μάλιστα οι Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Μαυρωτάς παρουσίασαν στα μέλη του ΠΣΑΚ τα στοιχεία για τα σχεδόν ελάχιστα κρούσματα που υπάρχουν στον αθλητισμό.

Εξήγησαν όμως, ότι ο μαχαίρι και το καρπούζι έχει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που θα αποφασίσει αύριο (5/2) για τα νέα μέτρα. Για την ώρα, πάντως, δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Τα κρούσματα στον πληθυσμό (όχι βέβαια, στον αθλητισμό) δεν πέφτουν. Αντίθετα ανεβαίνουν και αυτό είναι κακός οιωνός και δείχνει ότι θεωρείται πολύ δύσκολο η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αρχικά και η Κυβέρνηση που θα πάρει την τελική απόφαση μετέπειτα να ανακοινώσουν αύριο το «άνοιγμα» του «λουκέτου» στον αθλητισμό και δη στο μπάσκετ.

Το πιο πιθανό είναι να ακουστούν νέα μέτρα και το αθλητικό «lockdown» να παραμείνει μέχρι νεωτέρας.