Η δημοτική αρχή, είχε την ευκαιρία να τιμήσει τον «θρύλο» του Ελληνικού Μπάσκετ, ανακηρύσσοντάς τον ως Επίτιμο Δημότη. Μια πρωτοβουλία, μάλιστα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.

Στην κατάμεστη η αίθουσα στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» αλλά και έξω ο κόσμος περίμενε τον «δράκο»! Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ο οποίος φιλοξενείται από τους Άγγελο και Θάνο Τσάμη, χαμογελαστός, ευδιάθετος και ευγενικός, μπήκε από την κύρια είσοδο, εμφανώς συγκινημένος από την εκδήλωση αγάπης που εισέπραττε από τους παρευρισκομένους.

Ο ίδιος συγκινημένος στην ομιλία του ευχαρίστησε για την τιμή και ξεκίνησε να μοιράζεται με το κοινό, δικές του προσωπικές στιγμές, εμπειρίες, ατυχίες, επιτυχίες, ενώ δεν παρέλειπε να δίνει συμβουλές όχι μόνο προπονητικής ή μπασκετικής τέχνης αλλά και συμπεριφοράς. «Ο καλύτερος προπονητής είναι ο αντίπαλος…», είπε σε ένα σημείο όταν ρωτήθηκε σχετικά και συνέχισε. «Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα δίκαιο», ενώ πρόσθεσε: «Εμένα πάντα με ενδιέφερε να παίζουν καλά οι συμπαίκτες μου. Δεν υπάρχει εγωισμός στον αθλητισμό, μόνο ψυχή, αγάπη και συνεργασία».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε επίσης ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ταλέντο, αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του, ενώ ιεράρχησε τα στοιχεία για έναν καλό αθλητή: «Καρδιά, ψυχή, ταλέντο». Στην αίθουσα οι ανάσες είχαν κοπεί… Όλοι παρακολουθούσαν χωρίς να ακούγεται το παραμικρό. Χωρίς να αδειάζει η αίθουσα. Γεγονός που σχολιάστηκε και από τον ίδιο τον Παναγιώτη Γιαννάκη. «Με ακούτε τόση ώρα με τόση προσοχή…».

 

Mε πληροφορίες από Tempo24