Μετά τον Γιώργο Καλαϊτζάκη και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος αποφάσισε να αποσύρει την συμμετοχή του από το φετινό draft του NBA. Ο παίκτης της ΑΕΚ αποφάσισε να αφήσει το «αμερικανικό όνειρο» για πιο μετά και έτσι απέσυρε την συμμετοχή του από την φετινή διαδικασία επιλογής νέων παικτών από τις ομάδες του ΝΒΑ.

Ο 19χρονος φόργουορντ της «Ένωσης» ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Ο κορονοϊός όμως, έκανε τα πάντα άνω, κάτω φέτος και φυσικά ανάμεσά τους ήταν και το φετινό draft του ΝΒΑ.

Η διαδικασία είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 19 Μαΐου. Το lockdown στο NBA, όμως και η επανεκκίνηση που έγινε μετά, μετέθεσαν το draft για τις 20 Αυγούστου του 2020. Ούτε αυτή η ημερομηνία ήταν… τυχερή τελικά. Το draft μετατέθηκε οριστικά για τις 18 Νοεμβρίου 2020, αλλά δεν θα γίνει στο Barclays Center του Brooklyn της Νέας Υόρκης.Η διαδικασία επιλογής άλλαξε… φετινή έδρα και θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ESPN στο Bristol του Connecticut και  μάλιστα θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Ρογκαβόπουλος έπρεπε να έχει το μυαλό του στο draft, να κάνει επαφές και να τρέχει για το όλο θέμα.

Ο νεαρός παίκτης όμως, έχει αρχίσει να βρίσκει χώρο και περισσότερο χρόνο στην ΑΕΚ. Έτσι αποφάσισε να αφοσιωθεί στην προσπάθειά του να καθιερωθεί στην «Ενωση» και να έχει την σκέψη του μόνο σε αυτό και αποφάσισε να βάλει στο… ντουλάπι την συμμετοχή του στο φετινό draft.