Μετά από περίπου 3 ολόκληρους μήνες, κατά τους οποίους το ελληνικό μπάσκετ -αλλά και γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός πλην των μεγάλων κατηγοριών του- πέθαινε καθημερινά όλο και περισσότερο, φαίνεται πως έφτασε η πολυπόθητη στιγμή της επιστροφής στην κανονικότητα, με την αγωνιστική δράση να αναμένεται σε Α1 Γυναικών και Α2 Ανδρών (προπονήσεις).

Σήμερα λοιπόν, η μπάλα περνάει στα χέρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η οποία θα κληθεί να μελετήσει και κατόπιν συζητήσεων και αλληλοπροτάσεων με τους εκπροσώπους των εκάστοτε ομάδων να αποφασίσει για το τρόπο κατά τον οποίο θα εφαρμοστεί η αναμενόμενη επανεκκίνηση.

Ουσιαστικά, το σημαντικότερο στοιχείο της σημερινής ημέρας είναι το κατά πόσο η ελληνική Πολιτεία είναι πρόθυμη να καλύψει ένα μεγάλο ποσό των εξόδων των οργανισμών, προκειμένου να διασφαλίσει μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή επιστροφή στην αγωνιστική δράση των παιχνιδιών και των προπονήσεων.
Οι ομάδες και τα μηδαμινά τους έσοδα κατά τη ζοφερή περίοδο του lockdown στον ελληνικό αθλητισμό δεν είναι δυνατό να καταβάλλουν ολόκληρο το απαιτούμενο ποσό, κάτι που λογικά γνωρίζει και το κράτος.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως η επανέναρξη αφορά μονάχα την Α1 Γυναικών (αγώνες) και Α2 Ανδρών (προπονήσεις), με τις Β’ και Γ’ Εθνική Ανδρών, που είναι οι επόμενες στην λίστα αναμονής, να μην έχουν ακόμα λάβει το πράσινο φως για επιστροφή στην αγαπημένη τους ρουτίνα, την οικονομική σταθερότητα και την ευφορία…