Μετά από 10 χρόνια, οι έφηβοι του Ολυμπιακού παρουσιάζονται ξανά στην τελική φάση της διοργάνωσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Eφήβων που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της Πιερίας, Κατερίνη, με σκοπό να φέρουν για πρώτη φορά το κύπελλο του πρωταθλητή εφήβων στον Πειραιά. Έχοντας προκριθεί ως πρωταθλητής ΕΣΚΑΝΑ (2 νίκες με 61-59 και 63-57 επί του Πρωτέα Βούλας), φιλοδοξεί να καταφέρει αυτό που δεν έπραξε την τελευταία φορά στην Λιβαδειά. Την νίκη στον τελικό της διοργάνωσης. Αντίπαλοι του σ’ αυτό το τουρνουά ο 4 φορές πρωταθλητής του θεσμού ΠΑΟΚ, ο ΑΣΠ Προμηθέας, ο ΑΣΕ Δούκα, η τοπική ομάδα ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και ο ΓΣ Εργοτέλης. 

Πέρα από την κατάκτηση τροπαίων, η βασική επιδίωξη του προγράμματος Ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης των τμημάτων υποδομής της ομάδας του Ολυμπιακού δεν αφορά μόνο την αθλητική ανάπτυξη των νεαρών αθλητών. Σκοπός ναι μεν είναι να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ, να διακριθούν και να προωθηθούν στην ανδρική ομάδα, αλλά βασικό μέλημα του εγχειρήματος των ακαδημιών είναι η διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων, η καλλιέργεια τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας, το ήθος εντός και εκτός γηπέδου και η επίδειξη σωστής συμπεριφοράς, ομαδικού πνεύματος και πάθους χωρίς φανατισμούς.

Το τουρνουά-γιορτή για τις επόμενες γενιές του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και για την ίδια την πόλη, ξεκινάει σήμερα 27/4 με τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 16.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Αναλυτικά οι αγώνες του Ολυμπιακού στο Τουρνουά:

27-4  ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ΣΦΠ (16:00)

28-4 Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΣΠ Προμηθέας (18:00)

29-4 ΑΣΕ Δούκα – Ολυμπιακός ΣΦΠ (19:00)

30-4 Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (16:00)

1-5 Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΓΣ Εργοτέλης (09:00)