Σπουδαία μεταγραφική κίνηση για τον Γ.Σ. Σοφάδων που έντυσε τον Νίκο Αντωνίου στα χρώματά του! Η διοίκηση της ομάδας έδειξε τις διαθέσεις της για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν με τη διατήρηση παιχτών-κλειδί για τις επιτυχημένες πορείες που προηγήθηκαν και πλέον στρέφεται στις προσθετικές κινήσεις που θα τις δώσουν το κάτι παραπάνω αγωνιστικά!

Η πρώτη από αυτές είναι ο 27χρονος Καρδιτσιώτης γκαρντ που από το 2012 έως και σήμερα αγωνίστηκε σε Β’ και Γ’ Εθνική με τους Τιτάνες Παλαμά και τον ΑΣ Καρδίτσας, έχοντας πετύχει με τις δύο ομάδες του νομού τρεις ανόδους στη Β’ Εθνική (δύο με τους Τιτάνες, μία με τον ΑΣΚ).

Ο Αντωνίου ξεκίνησε την καριέρα του από τον 21ο Αιώνα – Ένωση Άμιλλας (νυν Α.Σ. Καρδίτσας) το 2007 με τον οποίο ολοκλήρωσε την 1η του θητεία στην ομάδα στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ (αποχωρώντας τον Μάιο του 2012).

Ακολούθησε η διετία στους Τιτάνες Παλαμά, όπου αρχικά βοήθησε τους νεοφώτιστους στη Γ’ Εθνική να καθιερωθούν στην κατηγορία (με σούπερ β’ γύρο την αγωνιστική περίοδο 2012-13) και την επόμενη χρονιά συνέβαλε τα μέγιστα στο να επιτευχθεί η πρώτη άνοδος ομάδας του νομού στη Β’ Εθνική.

Το καλοκαίρι του 2014 ο Αντωνίου επέστρεψε στον Α.Σ. Καρδίτσας όπου βοήθησε τους Κυανόλευκους να τερματίσουν στην 8η θέση του 3ου Ομίλου της κατηγορίας, στην επιστροφή τους σε εθνικά πρωταθλήματα μετά από 10 χρόνια, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά, ο γνωστός για τις δημιουργικές του ικανότητες και την εκτελεστική του δεινότητα από τα 6,75μ. αθλητής πανηγύρισε τη 2η άνοδο της καριέρα του με την ομάδα της πόλης του.

Την τελευταία διετία ήταν μέλος των Τιτάνων Παλαμά που κατέκτησαν το πρωτάθλημα στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής τη σεζόν 2016-17 και φέτος πρόλαβε να αγωνιστεί σε 6 ματς στη Β’ Εθνική πριν υποστεί σοβαρό τραυματισμό, έχοντας όμως προβεί σε επέμβαση και με την επανοδό του να εκτιμάται το Σεπτέμβριο στο παρκέ.

Η ανακοίνωση του Γυμναστικού:

«Ο Γυμναστικός Σύλλογος Σοφάδων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία για συνεργασία με τον Νίκο Αντωνίου.

Με πολυετή εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες, ο 27χρονος καλαθοσφαιριστής, αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα στην προσπάθεια του συλλόγου για διάκριση.

Το Δ.Σ. του συλλόγου τον καλωσορίζει στην ομάδα και του εύχεται μια επιτυχημένη χρονιά με υγεία, ενώ παράλληλα, ευχαριστεί τους Τιτάνες Παλαμά για τη συνεργασία.

Το Δ.Σ. του Γ.Σ.Σ.»