Το Serresbasket αποφάσισε να διοργανώσει μία δημοπρασία, με στόχο να μαζευτούν χρήματα και να στηριχθεί οικονομικά το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών. Οι εγκαταστάσεις του Κέντρου, που κάνει τεράστιο κοινωνικό έργο υπέσταν μεγάλη ζημιές από τις πλημμύρες που έπληξαν πολλά σημεία της Ελλάδας τον Ιανουάριο. Ο Νίκος Γκάλης προσεγγίστηκε για να βοηθήσει κι αυτός την όλη προσπάθεια και φυσικά δεν το σκέφτηκε καθόλου και δέχτηκε με χαρά να φωνάξει κι αυτός “παρών” με τον τρόπο του στην όλη κίνηση για την ενίσχυση του Κ.Ε.Θ.Ι.Σ.

Ο μύθος του ελληνικού μπάσκετ πρόσφερε μια μπάλα με τηγ υπογραφή του στην δημοπρασία. Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 200 ευρώ και φυσικά η μπάλα… εξαφανίστηκε  αμέσως. Προφανώς από κάποιον φανατικό οπαδό του “γκάνγκστερ”.

Το Κέντρο είναι στον Νέο Σκοπό στην περιοχή του Εμμανουήλ Παππά των Σερρών. Η περιοχή χτυπήθηκε ανελλέητα από την θεομηνία του Ιανουαρίου και εκεί έγινενα τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες. Οι εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Θ.Ι.Σ. ήταν ένα από τα σημεία που έγιναν μεγάλες ζημιές και το Κέντρο δεν μπορούσε από μόνο του να σηκώσει το οικονομικό βάρος για να τις διορθώσει.

Έτσι αποφασίστηκε από το Serresbasket να γίνει μια δημοπρασία και να βοηθηθεί οικονομικά το κέντρο που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίας σε άτομα με αναπηρία, άτομα που έχουν προβλήματα. Και άτομα όχι μόνο από την περιοχή των Σερρών, αλλά από όλη την Ελλάδα.