Σήμερα στις 12 στο Σύνταγμα*, έξω από την ελληνική Βουλή, αναμένεται να διεξαχθεί το πρώτο ενωμένο συλλαλητήριο των αθλητικών ομάδων και συνδέσμων των μικρότερων κατηγοριών των σπορ στη χώρα μας, με στόχο να κερδίσουν ξανά αυτό που τόσο καιρό στερούνται από πανδημία και κυβέρνηση.

Την επαφή τους με το άθλημα που αγαπούν κάθε μέρα και περισσότερο, όποιο και αν είναι αυτό.

Η πορεία θα στιγματιστεί από τη νότα πολυχρωμίας που επέλεξαν οι διοργανωτές να προσδώσουν σε αυτή, η οποία επαφίεται με το να φορέσουν οι εκάστοτε παίκτες τις αθλητικές του εμφανίσεις, προκειμένου να γίνει απόλυτα καθολικό και σύσσωμο το μήνυμα πάταξης του «λουκέτου»!

Όλοι τους θα ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση για να επαναφέρει τα αθλητικά δρώμενα ως είχεν πριν το καθολικό lockdown στη χώρα ελέω κορονοϊού, αφού πλέον η οικονομική τους κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού δεν έχουν όλοι οι σύλλογοι τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρωστούμενα στους αθλητές τους, αφού εκλείπουν πλέον τα όποια έσοδα.

Αξίζει να αναφερθεί ξανά, πως αυτό θα είναι το πρώτο ομαδικό συλλαλητήριο από όλες τις εθνικές κατηγορίες των αθλημάτων που δεν έχουν ακόμα ξεκλειδωθεί από το αιματηρό «λουκέτο», αλλά σίγουρα δεν θα είναι και το τελευταίο, αν δεν πάνε όλα κατ’ ευχήν!

*Η συνάντηση είχε κανονικά οριστεί για τη ΓΓΑ, αλλά προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη κοινητοπoίηση, οι διοργανωτές αποφάσισαν ως καλύτερη λύση την ελληνική Βουλή και το Σύνταγμα.

Αναλυτικά το μήνυμά τους:

«Το σημείο συνάντησης αλλάζει επειδή είμαστε άνθρωποι και αθλητές και έχουμε μάθει να σεβ;oμαστε και να τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας και επειδή δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα στους συνανθρώπους μας αποφασίσαμε επειδή η γενική γραμματεία αθλητισμού είναι σε σημείο που δεν πληρoί τις προϋποθέσεις και τα μέτρα ώστε να είμαστε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα παρευρεθούμε και ύστερα από συnνενόηση και απαίτηση της πλειοψηφίας όλων των αθλημάτων η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα!».