Αναλυτικά το μήνυμα που έστειλε στο «stereabasket» αναφορικά με την αποχώρηση του από την ομάδα της Μαλεσίνας:

«Αγαπητοί Συνεργάτες, Αθλητές, Φίλοι, 

Πέρασαν 3,5 ολόκληρα χρόνια, δημιουργικά και παραγωγικά, γεμάτα έντονες συγκινήσεις, όμορφα και δυνατά συναισθήματα, στην πλειοψηφία τους χαράς…

Όμως, όλα τα καλά έχουν κι ένα τέλος…κι αυτό το τέλος για μένα ήρθε σήμερα.

Έτσι λοιπόν, είμαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω την απόφασή μου να αποχωρήσω από την ομάδα της Αναγέννησης ως προπονητής κι από την Μαλεσίνα ως πολίτης της, αναζητώντας τη νέα μπασκετική πρόκληση.

Νιώθω μεγάλη χαρά κι ακόμα μεγαλύτερη περηφάνια, που στη διάρκεια αυτών των ετών, συνέβαλα με όλες μου τις γνώσεις και δυνάμεις τόσο στην κοινωνική όσο και αθλητική διαπαιδαγώγηση αθλητών κάθε ηλικίας. Δημιούργησα δυνατές φιλίες και συνεργάστηκα με εμπιστοσύνη κι απόλυτη ειλικρίνεια με έντιμους παράγοντες, οικογενειάρχες, επιχειρηματίες της πόλης, που όλοι τους με βοήθησαν με το δικό τους τρόπο στο έργο μου αλλά και στην καθημερινή μου διαβίωση και παραμονή στο όμορφο χωριό τους.

Είναι απόλυτα βέβαιο, ότι τα χρόνια που έζησα δίπλα σας, θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μου καθώς συνοδεύτηκαν από πολύ έντονα συναισθήματα και μέσα από ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες στιγμές, δημιουργήθηκαν σχέσεις που, ανεξάρτητα από την χιλιομετρική απόσταση, θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν. 

Θέλω να πιστεύω ότι παρέα, βάλαμε στέρεες βάσεις, για το πως πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ο καθρέφτης της κοινωνίας του χωριού που είναι η ακαδημία μας. Η οποία, ξεπερνάει τα 100 φιλόδοξα και γεμάτα αγάπη για το μπάσκετ παιδιά και αποτελεί την πηγή ενέργειας για το μέλλον της Μαλεσίνας τόσο στον αθλητισμό όσο και στην κοινωνία. Παιδιά που έμαθαν να σέβονται τον αντίπαλο, τον συμπαίχτη, να είναι σεμνοί και ταπεινοί και κυρίως, να έχουν αξίες και που είμαι βέβαιος ότι θα έχουν λαμπρό μέλλον διαγράφοντας σημαντική πορεία στη προσωπική τους ζωή συνεισφέροντας έτσι στην ανάπτυξη του τόπου τους.

Θα ήθελα από βάθους καρδιάς να αναφερθώ μεμονωμένα σε κάποιους ανθρώπους και να τους ευχαριστήσω δημόσια για όλα όσα πετύχαμε αλλά και για την αρωγή και στήριξή τους, όμως φοβάμαι ότι θα αδικήσω πολλούς ακόμα κι αυτό είναι κάτι που δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να συμβεί.

Δεν θα μπορούσα φυσικά να μην αναφερθώ, στον ένα και μοναδικό άνθρωπο που αποτελεί για την κοινωνία της Μαλεσίνας παραφωνία και που από την πρώτη στιγμή, με οδηγό  προσωπικά του οφέλη και συμφέροντα (άστοχα βέβαια), πολέμησε την ομάδα, την διοίκηση, εμένα και πρόδωσε έναν ιερό σκοπό που δήθεν ο ίδιος υπερασπιζόταν. Ο μόνος ίσως που δεν θέλησε και δεν θέλει την πρόοδο του τόπου και των παιδιών της Μαλεσίνας παρά μόνο του ίδιου και των παιδιών του.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη από μέρους μου, να μην αναφερθώ στον ένα και μοναδικό Συνεργάτη, Αθλητή, Αρχηγό, Φίλο και μάγειρα ενίοτε (χαχαχα) που κατέχει ξεχωριστή και μοναδική θέση στην καρδιά μου και κατά την ταπεινή μου άποψη έχει το σημαντικότερο μερίδιο σε ότι πετύχαμε. Είναι αυτός που προσωπικά θεώρησα κι εμπιστεύτηκα από την πρώτη στιγμή ότι αποτελεί τον εμβληματικό αρχηγό, τον άνθρωπο υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση για όλους και που πρέπει να στηρίξω πολλά σε αυτόν: τον Γιώργο Κατσαγάνη.

Γιώργο, σε ευχαριστώ που με δικαίωσες. Ευχαριστώ που πίστεψες κι εφάρμοσες το προπονητικό μου πρόγραμμα κι έκανες πράξη τις ιδέες και το όραμά μου για την ανάπτυξη του αθλήματος στη Μαλεσίνα.

Μπορώ να γράψω πολλά για τη διάθεση, την όρεξη και την επιμέλεια που έδειξες σε όσα άγνωστα για σένα έπρεπε να ανταποκριθείς, αλλά τα έχει δει όλος ο κόσμος κι έτσι το μόνο που μένει σε μένα, είναι να σε ευχαριστήσω και να ευγνωμονώ το Θεό που είχα την τύχη να γνωρίσω ένα τόσο σπάνιο κι άξιο άνθρωπο.

Θα είσαι φίλος μου για όλη μου τη ζωή!!!

Τέλος, σε αυτή τη μακροσκελή ανακοίνωσή μου, θέλω να τονίσω με κάθε ειλικρίνεια, ότι η Μαλεσίνα κατέχει πλέον ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και στην ζωή μου κι είναι βέβαιο ότι θα αποτελεί για μένα και την οικογένειά μου προορισμό συνάντησης στο βραχυπρόθεσμο μέλλον.

“Εις το επανιδείν λοιπόν αλάνια μου” 

Μιχάλης Θάνος».