Το περιστέρι έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά τελικά κατόρθωσε να επιβληθεί με 73-64 του Προμηθέα και να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων που διεξάγεται στην Ελευθερούπολη.

Η ομάδα της «Δυτικής Όχθης» ήταν μαγική στο πρώτο μέρος και πήγε την διαφορά και στο +29 (24-53), λίγο πριν το τέλος του πρώτου 20λέπτου.

Στην επανάληψη, όμως, όλα άλλαξαν. Το Περιστέρι παρουσίασε το κακό του πρόσωπο ο Προμηθέας «αναστήθηκε» και μείωσε στους 4 πόντους στο 39΄ (64-68). Στα 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος όμως, ο Παπαδόπουλος έριξε μια τρίποντη ρουκέτα που  βρήκε στόχο, έκανε το 64-71 και καθάρισε το ματς.

Δεκάλεπτα: 13-29, 27-53, 48-60, 64-73

Διαιτητές: Τομάσοβιτς, Ατάρντ, Τσαρούχα

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Κεσαπίδης): Καφεζάς 11, Δατσιάδης 2, Μπαζίνας 2, Μαντζούκας 15 (2), Μερμίγκης 2, Λογοθέτης 17, Κουρουπάκης, Λαναράς 9 (1), Αδαμόπουλος 6.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Παπαμακάριος): Καράμπελας 16 (2), Σκόρδος 2, Βησσαρίου 16 (4), Μιχάλης 3 (1), Πλευράκης 5 (1), Παπαδόπουλος 3 (1), Σταυρακούκας 16 (2), Χάλιος 2, Κάδρας 10, Μαυροκουκουλάκης, Καραμανλής, Κρασάκης.

Παπαμάρκος: «Το μπάσκετ έχει δύο ημίχρονα»

Ο προπονητής του Περιστερίου Κώστας Παπαμάρκος μίλησε μετά το ματς για τα δυο πρόσωπα της ομάδας του, αλλά επισήμανε ότι η νίκη μετράει: «Το μπάσκετ έχει δύο ημίχρονα. Ετσι ήταν για μας. Ένα καλό και ένα κακό. Δυστυχώς στην επανάληψη δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε αλλά σημασία έχει ότι νικήσαμε».

Κεσαπίδης: «Δεν ολοκληρώσαμε την ανατροπή»

Στην άλλη πλευρά ο προπονητής του Προμηθέα, Ανδρέας Κεσαπίδης τόνισε ότι η ομάδα του άγγιξε την ανατροπή, αλλά δεν την ολοκλήρωσε: «Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά το παιχνίδι και βρεθήκαμε πολύ πίσω στο σκορ. Στην επανάληψη καταφέραμε να φθάσουμε το παιχνίδι μέχρι και τους τέσσερις πόντους, αλλά δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ανατροπή».

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ