Η αγωνιστική δράση της 16ης ημέρας της φετινής Basket League για την Κυριακή (7 Μαρτίου) ξεκινάει με την αναμέτρηση του Κολοσσού με τον Παναθηναϊκό, που είναι προγραμματισμένος για τις 15:30 στο νησί της Ρόδου.

Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι βρίσκονται πλέον (μετά τις νίκες του Άρη και του Ηρακλή) ακόμα πιο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας πετύχει 6 νίκες σε 14 παιχνίδια (χρωστούν 1 πέραν του σημερινού).
Ωστόσο, οι Ροδίτες βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο μετρούν 3 νίκες στα 4 πιο πρόσφατά τους παιχνίδια, και με τον αέρα του νησιού θέλουν να βάλουν δύσκολα στους Πρωταθλητές Ελλάδος.

Από την άλλη μεριά, ο Παναθηναϊκός, που θα είναι χωρίς τους Mario Hezonja και Nemanja Nedovic σήμερα, αλλά με τον Ιωάννη Παπαπέτρου παρόντα, είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης, και αν όλα κυλίσουν φυσιολογικά, το απόγευμα θα είναι πρώτος στη βαθμολογία -χρωστώντας την ίδια στιγμή και ένα ματς.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως αμφότεροι οι οργανισμοί προέρχονται από νίκη στην περασμένη τους απόπειρα στη Basket League, αφού ο μεν Κολοσσός διέλυσε τον Ηρακλή με 84-61 στην έδρα του, ενώ ο Παναθηναϊκός τον Άρη με 94-72 στην Αθήνα.

Ιστορικά στοιχεία

 

Οι «πράσινοι» μετρούν 16 συναπτές επιτυχίες επί των σημερινών γηπεδούχων, με την τελευταία νίκη αυτών να επέρχεται κατά τη διάρκεια των playoffs του 2015, όταν είχαν επικρατήσει με 75-73 στη Ρόδο για την προημητελική φάση της λίγκας.

Συνολικά, σε περισσότερες από 35 αγώνες από το 2005, ο Κολοσσός έχει πετύχει 2 μόλις νίκες, αμφότερες στη Ρόδο, με το «τριφύλλι» να αριθμεί 8 συνεχόμενες νίκες πλέον εκεί.

Ο Κολοσσός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος αναφορικά με την εκμετάλλευση της έδρας του, αφού έχει πετύχει 5 νίκες σε 7 απόπειρες ((71% επιτυχία), και θέλει όσο τίποτα να διευρύνει το σερί του.
Επίσης, και με εξαίρεση την εύκολη ήττα από το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ στις απαρχές της φετινής Basket League, οι Ροδίτες έχουν χάσει το μοναδικό τους ματς στην έδρα τους με μόλις έναν πόντο διαφορά (από το ΠΑΟΚ, 84-85/19 Δεκεμβρίου 2020).