Η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να υπάρχει και να ταλανίζει τον τομέα του αθλητισμού της χώρας μας. Οι σκέψεις για παράταση τις αποχές από τις αθλητικές δραστηριότητες στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας μας συνεχίζονται όσον αφορά το έτος του 2020.

Για αυτό το λόγο, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται και στο “πλάι” του Βαγγέλη Λιόλιου, υποψήφιου στις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αλλά και όντας ένας εμβληματικός Έλληνας αθλητής, τοποθετήθηκε δημόσια.

Πιο συγκεκριμένα, με μια ανάρτηση που πραγματοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Κώστας Τσαρτσαρής εξέφρασε την αντίθεσή του στο θέμα αυτό, αλλά αναζήτησε κιόλας απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως τα παιδιά θα “ξεχάσουν” τι σημαίνει αθλητισμός.

Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Τσαρτσαρή:

«Σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο αθλητισμός συνεχίζει κανονικότατα. Σε κάποιες χώρες επιτρέπονται και οι φίλαθλοι στους αγώνες, αλλά αυτό είναι δευτερεύον θέμα. 3 μήνες την Άνοιξη, κουτσό καλοκαίρι με αρκετή δυσπιστία και φόβο από παιδιά και γονείς, έρχεται να πέσει η ταφόπλακα με το τρέχον δίμηνο. Τα παιδιά θα ξεχάσουν τι σημαίνει αθλητισμός, θα αγαπήσουν τα e-sports ακόμα περισσότερο, θα στραφούν σε επιζήμιες δραστηριότητες για την κοινωνικότητα και υγεία τους, θα αποκτήσουν ψυχολογικά με τον εγκλεισμό (μιλάμε για παιδιά έτσι; Που δεν ξέρουν να διαχειριστούν την κατάσταση). Ερασιτέχνες κι επαγγελματίες αθλητές που ζουνε από τον αθλητισμό και από το κορμί τους, που οφείλουν να κρατούν σε καλή κατάσταση επι δωδεκαμήνου, πώς θα συντηρηθεί; Με τρεξιματάκι στο πάρκο και push ups στο σπίτι; Τα ερωτήματα είναι πολλά περισσότερα βέβαια και όλα τους απόλυτα ρεαλιστικά και δυστυχώς, συνεχίζουν να παραμένουν αναπάντητα.

Υ. Γ. Ξέρω πολύ καλά την απάντηση περί διαθεσίμων ΜΕΘ κλπ. Ε βρείτε λύση κύριοι. Η δουλειά σας είναι».

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο αθλητισμός συνεχίζει κανονικότατα. Σε κάποιες χώρες επιτρέπονται και οι φίλαθλοι στους αγώνες,…

Δημοσιεύτηκε από Kostas Tsartsaris στις Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020