Την απόφασή του να προτείνει στον Νίκο Γκάλη τη θέση του επίτιμου προέδρου της ΕΟΚ σε περίπτωση εκλογής του στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας σχολίασε στο MEGA ο υποψήφιος Πρόεδρός της, Παναγιώτης Φασούλας, που τόνισε τη σημασία της ενότητας που επιφέρει το όνομα του «Γκάνγκστερ» στο ελληνικό μπάσκετ, στο οποίο «κάνει δώρο».

Αξίζει να αναφερθεί πως οι εκλογές αναμένεται να λάβουν χώρα στις 12 Σεπτεμβρίου μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με το αποτέλεσμά τους να καθορίζει και την ανάμειξη του θρύλου του Άρη και του Παναθηναϊκού στα δρώμενα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ο Γκάλης είναι ένα σύμβολο για το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν τον είχαν προσεγγίσει στο παρελθόν και δεν του δόθηκε η δυνατότητα να έχει μία ουσιαστική παρέμβαση.
Ο Νίκος είναι ήδη πρόεδρος, δεν μπορώ να αντιληφθώ οποιοδήποτε συμβούλιο να μην αποδέχεται την πρότασή μου.

Συμβολίζει την ανάταση του χώρου και την οικουμενικότητα που θέλουμε να δώσουμε στην επόμενη μέρα του μπάσκετ. Θέλουμε να φέρουμε ξανά την ενέργεια του 1987, την εσωστρέφεια και ο Νίκος Γκάλης είναι το πιο οικουμενικό πρόσωπο που υπάρχει.

Αυτή θα ήταν η πρότασή μου για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Είμαστε η μοναδική ομοσπονδία που δεν έχουμε κάνει εκλογές.

Ο Νίκος Γκάλης κάνει ένα δώρο στο ελληνικό μπάσκετ»