Με 3 παιχνίδια πέφτει σήμερα η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στη φετινή Basket League, με τη δράση να μεταφέρεται εύρυθμα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Ηρακλής-Περιστέρι στις 17:00

Ηρακλής και Περιστέρι έχουν ξεκινήσει πανομοιότυπα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετρώντας 3 νίκες στις πρώτες 4 εμφανίσεις τους, βρισκόμενοι αισίως στην 3η και 4η θέση της βαθμολογίας. Ο Ηρακλής μετράει 2 ευτυχή αποτελέσματα στη σειρά και η αύρα του γηπέδου του ίσως του δώσει ένα επιπλέον bonus, ενώ η απώλεια του Λουκά Μαυροκεφαλίδη για τους φιλοξενούμενους αναμένεται να παίξει το δικό της ρόλο.

Λαύριο-Ιωνικός Νίκαιας στις 17:00

Η τελευταία τη τάξει ομάδα της φετινής Basket League, το Λαύριο, φιλοξενεί σήμερα τον Ιωνικό Νίκαιας, που δεν έχει κατορθώσει ακόμα σε ένα ροζ φύλλο αγώνα έπειτα από 4 αγωνιστικές και μια αλλαγή προπονητή (Κουφός έφυγε-Αγγέλου ήρθε). Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των γηπεδούχων στην έδρα τους.

Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου στις 19:30

Μπορεί στην Ευρώπη να μην τα καταφέρνει καλά και να μετράει 4 συνεχόμενες ήττες, αλλά η εν Ελλάδι διαφορά δυναμικότητας επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να ανασυγκροτηθεί άμεσα. Ο φιλόμαχος Κολοσσός Ρόδου, που μετράει 3 ήτττες σε 4 παιχνίδια, έρχεται στην Αθήνα για μια θετική εμφάνιση που θα τονίσει τον χαρακτήρα της ομάδας εν’ όψει δύσκολης συνέχειας, και το επιβλαβές τον τελευταίο καιρό δείγμα του «τριφυλλιού» μπορεί να του το προσφέρει.