Την επιστροφή του στις νίκες αναζητά ο Ιωνικός Hellenic Coin που προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες. Περιμένει στο κλειστό της Νίκαιας το Σάββατο (6/2, 17:00) το Μεσολόγγι Baxi που βρήκε τον δικό του δρόμο προς τις επιτυχίες, έπειτα από εννιά σερί ήττες με την επικράτηση του επί του Κολοσσού H Hotels το περασμένο Σάββατο στο Αγρίνιο.

 

Η ιστορία

 

Το Μεσολόγγι Baxi έφτασε με σχετική άνεση στη νίκη, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Είχε επικρατήσει με 79-66 για να κάνει το 3/3 στη Stoiximan Basket League.

 

Ο Ντεβόντε Γκριν ήταν ο κορυφαίος των νικητών στο παιχνίδι της 7ης Νοεμβρίου, αφού είχε 24 πόντους, πέντε ριμπάουντ, δύο ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα ενώ ο Γιάννης Αγραβάνης είχε 20 πόντους, έξι ριμπάουντ και δύο ασίστ. Για τον Ιωνικό Hellenic Coin, ο Άνταμ Σμιθ είχε 16 πόντους, όσους και ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ που μάζεψε και έξι ριμπάουντ.

 

 

ΙΩΝΙΚΟΣ HELLENIC COIN

 

* Ο πρώτος πόντος του Βασίλη Τολιόπουλου θα είναι και ο 500ός του στη Stoiximan Basket League στην οποία έχει κάνει 123 εμφανίσεις.

+ Οι δύο ομάδες έχουν θέση στην πρώτη πεντάδα εκείνων με τα υψηλότερα ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα. Οι Νικαιώτες εκτελούν με 52,98% και έχουν το τέταρτο καλύτερο ποσοστό.

– To 31,01% με το οποίο εκτελεί από τη γραμμή του τριπόντου ο Ιωνικός Hellenic Coin, είναι το δεύτερο μικρότερο της φετινής Stoiximan Basket League πίσω μόνο από εκείνο του Περιστερίου (30,84%).

 

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ BAXI

 

* Ο Γιάννης Σαχπατζίδης ανέκαμψε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Μεσολογγίου Baxi μετά τον τραυματισμό του. Με το πρώτο του αμυντικό ριμπάουντ θα φτάσει τα 100 στη Stoiximan Basdket League στην οποία έχει κάνει 57 εμφανίσεις.

+ Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου έχει το πέμπτο υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (52,58%).

– Το Μεσολόγγι Baxi σημειώνει 71,77 πόντους ανά αγώνα, μέσος όρος που είναι καλύτερος μόνο από εκείνον του Ηρακλή. Παράλληλα είναι μία από τις δύο ομάδες με μέσο όρο μικρότερο των οχτώ επιθετικών ριμπάουντ (7,92).