Ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε ο πρώην NBAερ Carmelo Antony μιλώντας για την Εθνική ΗΠΑ και την ήττα τους στον ημιτελικό με τη Γερμανία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είναι αποτυχία. Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι αποτυχία. Δεν χρειάζεται να χρυσώσουμε κανένα χάπι.

Όταν έχεις θέσει το απόλυτο στάνταρ, στοχεύεις σε αυτό. Οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό είναι αποτυχία. Δεν θέλω να βρεθεί κάποιος που θα χρυσώσει το χάπι για την ομάδα και να πει ότι δεν ήταν αποτυχία αυτό που έγινε.

Πρέπει να βγάλουμε το καπέλο μας στην Γερμανία και την Σερβία. Είχαν καλά παιχνίδια. Είναι έκπληξη αυτό που έγινε, αλλά αυτό είναι καλό για το άθλημα, για την FIBA, για το μπάσκετ, τους φιλάθλους, να μάθουν όλοι ότι όλος ο κόσμος παίζει μπάσκετ.

Όλοι πρέπει να σκεφτούν τώρα μία διαφορετική προσέγγιση για να κατακτήσει μία ομάδα το χρυσό μετάλλιο. Όλοι γίνονται καλύτεροι. Το άθλημα αναπτύσσεται παγκοσμίως. Στο τέλος της ημέρας, ο οποιοσδήποτε μπορεί να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Θα ήθελα πολύ να στέλνουμε τους κορυφαίους των κορυφαίων σε κάθε διοργάνωση για να παλέψουν στο υψηλότερο επίπεδο. Πρέπει όμως να σεβαστούμε αυτούς που ήρθαν. Πρόκειται για επαγγελματίες παίκτες. Δεν στέλνεις πάντα τους κορυφαίους.

Αν θέλουμε να μιλάμε για εξέλιξη, εξελίσσουμε αυτά τα παιδιά για να ανταγωνιστούν παίκτες από όλο τον κόσμο. Παίρνουμε τις ήττες μαζί με τις νίκες μας και προχωράμε».