Η πρώτη ημέρα του τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για την Εθνική Γυναικών καθώς επικράτησε της Εθνικής Κροατίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Αντιγόνη Χαιριστάνιδου αναφέρθηκε στη νίκη αυτή, στο προσεχές δύσκολο φιλικό με την Ιταλία ενώ αναφέρθηκε και στο κόσμο που δήλωσε παρόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Ήταν ένα καλό τεστ για μας…. Ήταν το προτελευταίο φιλικό πριν από το Ευρωμπάσκετ που έρχεται σε λίγες ημέρες. Σίγουρα κρατάμε την ενέργεια και την διάθεσή μας σε άμυνα και επίθεση. Ωστόσο πρέπει να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς και να ακολουθούμε πιστά το πλάνο των προπονητών μας».

Όσο για την Ιταλία είπε:

«Πρόκειται για το τελευταίο μας φιλικό και η Ιταλία είναι αδιαμφισβήτητα μια δυνατή ομάδα. Είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο γίνεται καλύτερες. Σε αυτά τα φιλικά μετράμε δυνάμεις και δοκιμάζουμε όσα έχουμε δουλέψει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.  Η αλήθεια είναι ότι ανυπομονούμε να ξεκινήσει το ευρωμπάσκετ».

Τέλος ανέφερε για το κόσμο τα εξής:

«Είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά που γίνεται στη μνήμη της Βάσως Μπεσκάκη. Τιμάται ένας άνθρωπος που έφυγε πολύ νωρίς από κοντά μας και είχε προσφέρει πολλά. Θέλουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας και να μας στηρίξει στο φιλικό με την Ιταλία. Να πάρουμε δύναμη από την παρουσία του ενόψει των υποχρεώσεών μας στο Ευρωμπάσκετ»