Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αύριο (Κυριακή 18/6, 20:45) αντιμετωπίζει την Ισπανία , σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για το μέλλον του στο Ευρωμπάσκετ. Η 27χρονη φόργουορντ της Εθνικής μας Ελεάννα Χριστινάκη στάθηκε στην κρισιμότητα της εν λόγω αναμέτρησης και παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μας μπορεί να πετύχει κάτι καλό. Από εκεί κι έπειτα η Χριστινάκη ανέφερε ότι γνωρίζεται αρκετά καλά με τις αντιπάλους μας, εξαιτίας της θητείας της στην Ισπανία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τα πολλά και σημαντικά οφέλη από την επικράτηση της “Επίσημης Αγαπημένης” επί της Λετονίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Χριστινάκη:

«Η Ισπανία δεν είναι η ομάδα των προηγούμενων ετών, όμως παραμένει ισχυρή. Θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Αυτοί έχασαν από τη Λετονία, εμείς την κερδίσαμε. Πότε δεν ξέρεις…. Θα είμαστε προετοιμασμένες και έχουμε αυτοπεποίθηση, όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα».

Η 27χρονη φόργουορντ στο αυριανό παιχνίδι με την Ισπανία θα αντιμετωπίσει αρκετές παλιές της γνώριμες. «Πολλές από τις παίκτριες της Ισπανίας τόσο εγώ όσο και η Μαριέλλα τις είχαμε συμπαίκτριες. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, τις ξέρουμε και μας ξέρουν. Το θέμα είναι να ακολουθηθεί το πλάνο και να υπάρχει προσήλωση στον στόχο και ομαδικότητα. Μπορούμε να κερδίσουμε αν κάνουμε αυτά που πρέπει. Αφού το έκανε η Λετονία γιατί όχι και εμείς».

Αναφερόμενη εξάλλου στο νικηφόρο παιχνίδι με τη Λετονία η Χριστινάκη πρόσθεσε… «Είμαστε πολύ χαρούμενες για τη νίκη και χαίρομαι κυρίως για την αντίδραση της ομάδας μας. Είδαμε τα λάθη μας στην πρεμιέρα, βελτιωθήκαμε στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Αυτό πρέπει να το κάνουμε σε κάθε παιχνίδι ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Είχαμε πάθος, ήμασταν μαχητικές, πηγαίναμε στα ριμπάουντ και ακολουθήσαμε σωστά το πλάνο, Και όταν γίνονται αυτά τα πράγματα κερδίζεις».