Τον απολογισμό της φετινής προσπάθειας της Εθνικής Νέων Γυναικών έκανε ο προπονητής της ομάδας Μάριος Δεσποτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κόουτς μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τα κέρδη της φετινής Εθνικής, τις αντικειμενικές δυσκολίες που συνάντησαν στο Eurobasket ενώ αναφέρθηκε και στο επίπεδο του Πανευρωπαϊκού σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Ξεκινήσαμε κάνοντας μια πολύ καλή προετοιμασία, αρχικά στο Καρπενήσι και ύστερα στην Αθήνα. Στην συνέχεια παίξαμε οκτώ δυνατά φιλικά προετοιμασίας, όπου δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο, κάτι που μας γέμισε αισιοδοξία. Δυστυχώς, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εμφανίσαμε αδυναμίες, που δεν είχαμε δει στα φιλικά και αυτό μας κόστισε αγωνιστικά. Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε την προσπάθεια των κοριτσιών, τα οποία δούλεψαν πολύ σκληρά, θυσιάζοντας πολλά για να βρίσκονται στην Εθνική ομάδα. Οφείλω λοιπόν να μπω μπροστά και να αναλάβω την πλήρη ευθύνη για ότι δεν καταφέραμε. Υπάρχουν όμως και τα θετικά που πρέπει να δούμε. Το μεγάλο κέρδος αυτής της προσπάθειας είναι το ότι ενεργοποιήθηκαν αθλήτριες οι οποίες για κάποιους λόγους είναι παροπλισμένες, κυρίως στα αμερικανικά κολέγια που σπουδάζουν. Αθλήτριες με πλούσιο ταλέντο και προσόντα, οι οποίες προσωπικά πιστεύω πως μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να παίξουν σπουδαίο μπάσκετ στο άμεσο μέλλον.

Αγωνιστικά, στον πιο κρίσιμο αγώνα με την γηπεδούχο Ρουμανία για την πρόκριση στην 8άδα αντιμετωπίσαμε σημαντικά προβλήματα τόσο μέσα όσο και έξω από τις τέσσερις γραμμές. Παρόλα αυτά, έστω κι έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει και να έχουμε προκριθεί. Επιστρέψαμε με ψυχή από το -15, αλλά δεν αντέξαμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας. Εξωαγωνιστικά, ήταν κακή η “φιλοξενία” που είχαμε.

Παρακολουθώντας και την Α και την Β κατηγορία U20, καθώς και Νεάνιδες, Κορασίδες, θα έλεγα ότι γενικά υπάρχει μια καλή δυναμική στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ γυναικών, χωρίς πάντως να βλέπουμε τεράστια άλματα προόδου. Αυτό που μου έκανε πολύ εντύπωση, είναι η αξιοσημείωτη βελτίωση κάποιων χωρών, οι οποίες δεν είχαν να επιδείξουν κάτι αξιόλογο στο πρόσφατο παρελθόν”.