Συνέντευξη στο BasketNews παραχώρησε ο προπονητής της Εθνική μας ομάδας και της Fenerbache Δημήτρης Ιτούδης ο οποίος μίλησε αναλυτικά για τη συνυπαρξή του το καλοκαίρι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για το απερχόμενο Eurobasket. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη δουλειά που έπρεπε να γίνει για την προσαρμογή του στην ομάδα αλλά και στο γεγονός πως πρόκειται για έναν παίκτη ταπεινό που θέλει μονάχα να βοηθάει τους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς:

“Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να εξελίξει το παιχνίδι του στην ευρωπαϊκή σκηνή, δουλεύοντας με ορισμένες προσαρμογές που κάνουν άλλες ομάδες λόγω των χαρακτηριστικών, των δεξιοτήτων, των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων που μπορεί να έχει στο παιχνίδι του. Είναι ανοιχτός να συζητήσει και να ανακαλύψει νέους τρόπους για να βοηθήσει την ομάδα και τους συμπαίκτες του, κάτι που τον κάνει πολύ σημαντικό για την ομάδα και τη χημεία.

Αλλά όσον αφορά τη συνεργασία, θα έλεγα ότι ήταν πολύ ομαλή. Ο Γιάννης θέλει κάποιον να τον προπονεί. Ξεκινά από την ταπεινοφροσύνη του. Πατάει και με τα δύο πόδια στο έδαφος. Έχει πολλά ακόμα να κάνει για να ωριμάσει κι άλλο ως παίκτης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι του αρέσει το άθλημα και είναι ζωντανό παράδειγμα. Από αυτή την οπτική ήταν εύκολο».

Παράλληλα υπογράμμισε:

«Όσον αφορά την προσέγγιση και τη συνεργασία με έναν παίκτη που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο για μια ομάδα του ΝΒΑ, είναι διαφορετικά. Έπρεπε να συνεργάζομαι με έξι άτομα από τους Μπακς καθημερινά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ο Γιάννης στο load management, τον πόνο που μπορεί να έχει και άλλα πράγματα. Δεν είναι όπως συμβαίνει με τους Ευρωπαίους παίκτες. Ίσως φτάσουμε στο σημείο να πει ο Ολυμπιακός ‘Ας διαχειριστούμε τον Σλούκα έτσι’. Ίσως η Παρτιζάν πει ‘ας διαχειριστούμε τον Παπαπέτρου έτσι’. Ή θα έρθει η Φενέρ και θα πει, ‘διαχειριστείτε τον Καλάθη με αυτόν τον τρόπο».