Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών Πέτρος Πρέκας ήταν πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας και τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διαθέτει παίκτριες με ταλέντο και προσωπικότητα. Τέλος η Άρτεμις Σπανού υπογράμμισε το γεγονός ότι οι παίκτριες ακολουθήσαν το πλάνο και έμειναν ενωμένες, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην επικράτηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Στην καλή άμυνα εστίασαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Πρέκας και η Άρτεμις Σπανού μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για τη σημαντική νίκη της Εθνικής Γυναικών επί της Λετονίας (73-65) στη δεύτερη μέρα του Ευρωμπάσκετ.

«Αξίζουν συγχαρητήρια και στη Λετονία. Έπαιξε χθες ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ισπανία και αυτό μας ευνόησε. Για μας ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Παίξαμε σκληρή άμυνα και έξυπνα στην επίθεση. Κάναμε πολύ καλή δουλειά. Δεν είναι εύκολο να παρουσιάσεις τόση μεγάλη βελτίωση μέσα σε 24 ώρες, αλλά έχουμε παίκτριες με ταλέντο και προσωπικότητα. Χθες κάναμε ένα κακό παιχνίδι και χάσαμε, αλλά σήμερα η ομάδα αντέδρασε. Πιστεύω πως το σημερινό μας πρόσωπο ήταν το πραγματικό. Ελπίζω τουλάχιστον (γέλια). Τώρα θα πρέπει να ξεκουράσουμε το σώμα και το μυαλό μας και να πάμε να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την Ισπανία την Κυριακή», ανέφερε ο προπονητής της ελληνικής ομάδας.

Η Άρτεμις Σπανού, που συνέβαλε αποφασιστικά στη νίκη με 22 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ανέφερε με τη σειρά της: «Ήταν μια τεράστιας σημασίας νίκη. Ξέραμε πως έπρεπε να κερδίσουμε, θα ήταν η μόνη μας ελπίδα για να προκριθούμε. Σίγουρα παίξαμε καλή άμυνα, κάτι που δεν κάναμε καλά τελευταία. Παίξαμε ενωμένα, ακολουθήσαμε το πλάνο, ελέγξαμε τα ριμπάουντ και τις σκόρερ της αντιπάλου ομάδας και έτσι φτάσαμε στη νίκη».